148 indbyggere får særlig sommerpost
Postbuddet får travlt i sommerheden, for 148 indbyggere i Stevns Kommune kan se frem til et godt gammeldags brev i postkassen. I brevet er der nyt om det fadderbarn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne. Hen over sommeren vil 40.000 danskere modtage et brev om deres fadderbarn. Og det er mange flere end for bare fem år siden.
I Stevns Kommune kan 148 indbyggere godt holde lidt ekstra øje med postkassen hen over sommeren. For indbyggerne i Stevns Kommune er blandt de næsten 40.000 danskere, som i løbet af sommermånederne vil få en ganske særlig nyhed i postkassen. De vil nemlig modtage et brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne. I brevet kan de læse, hvordan det går med barnet eller den børneby, de støtter. Og så vil de modtage et nyt billede af fadderbarnet eller børnebyen, så de kan se udviklingen fra sidste år.
Sammenligner man med for bare fem år siden, er det blevet mere populært i Stevns Kommune at støtte forældreløse eller udsatte børn i en børneby. For fem år siden støttede 124 indbyggere i kommunen et fadderbarn eller en børneby via SOS Børnebyerne, mens der i år er hele 148 faddere i Stevns Kommune. Det er en stigning på 19 procent.
– Det er dejligt at se, at danskerne prioriterer at støtte forældreløse og udsatte børn via SOS Børnebyerne. Mange danskere vælger at støtte organisationer som SOS Børnebyerne, hvor man hjælper ét enkelt barn eller en gruppe af børn for eksempel i en børneby. Når man kan følge barnet eller børnene, så er det nemlig tydeligt at se, at man rent faktisk er med til at ændre et barns liv til det bedre. Det er sommerbrevet et konkret bevis på, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.
På landsplan er antallet af faddere også steget. I 2013 havde SOS Børnebyerne 34.184 faddere, mens der i år er 40.000 danskere, der er fadder og hjælper forældreløse og udsatte børn gennem SOS Børnebyerne.
”Det er utroligt at opleve, hvor stor en forskel den enkelte fadder gør for et barn eller en børneby. De forældreløse og udsatte børn, som danskerne hjælper, får muligheden for en uddannelse, så de senere kan bidrage til deres egne lokalsamfund. Som fadder hjælper man altså et barn lige nu og her, men på sigt også deres lokalsamfund,” siger Mads Klæstrup Kristensen.
Om SOS Børnebyerne
- Som SOS-fadder hjælper du et forældreløst eller udsat barn til et nyt liv og en tryg barndom i en SOS-børneby.
- Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.
- SOS Børnebyerne havde rekordår i 2018 og indsamlede hele 234 millioner kroner til arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.
- SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande og territorier og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. børn og voksne.
- Bliver man fadder, hjælper man et forældreløst eller udsat barn i et udviklingsland. Barnet får en omsorgsfuld SOS-mor og et nyt hjem i en SOS-børneby. Støtten sørger for, at barnet får en tryg og kærlig opvækst, mindst tre daglige måltider og en solid uddannelse.
Kommentarer