Samfund

Brug for over 700 nye boliger i Stevns inden 2025

Stevns Kommune: I løbet af de næste ni år vokser antallet af mennesker på Sjælland, og det betyder, at der bliver behov for at bygge knap 22.800 boliger, deraf lidt over 700 i Stevns Kommune.

I løbet af de næste ti år, frem til år 2025, vil der bo mere end 800 flere mennesker i Stevns Kommune. Samlet set vokser de sjællandske kommuner med godt 26.700 mennesker i løbet af de næste ni år. Det betyder, at der bliver behov for at bygge godt 22.800 boliger på Sjælland, heraf 1.035 i Faxe Kommune og 722 i Stevns kommune, hvis der skal være plads til alle de nye borgere. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

– Samtidig med at befolkningstallet stiger, så bliver det de kommende år endnu mere tydeligt, at flere flytter mod de større byer. Her er hovedstadskommunerne et kapitel for sig, men flere flytter også fra den lokale landsby og ind til hovedbyen i lokalområdet. Her mærker særligt Roskilde, Køge og Næstved en befolkningstilvækst. Faktisk bliver der flere indbyggere i alle de sjællandske kommuner, og det er fordi, at Sjælland også vil opleve en generel tilflytning fra andre dele af landet, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.

Hun opfordrer derfor kommunerne til at se på, hvem der flytter fra og til kommunen, så de får et overblik over, hvad det er for en slags boliger, der bliver brug for.

– Kommunerne bør allerede nu tænke i at byggemodne nye arealer og udvide byen i højden, siger Maria Schougaard Berntsen og tilføjer:

– Og så er det afgørende, at kommunerne gør sig klart, hvad det er for nogle mennesker, der flytter til byen, og hvad det er for nogle mennesker, der bor der i forvejen. Det er jo ærgerligt at bygge en masse etagebyggeri med ungdomsboliger og mange trapper, hvis det over tid er lavt byggeri med ældreboliger, der bliver efterspørgsel på. Hvordan befolkningen er sammensat rent aldersmæssigt afgør, hvad det er for en størrelse bolig, der mangler på kommunens boligmarked både nu og på sigt.

Man kan downloade analysen her (pdf).

Kommentarer