Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kalk, Katastrofer og Klintelyrik

Afholdes 27. juni 2021Kl.15:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

One event on 3. juli 2021 at 15:00

One event on 10. juli 2021 at 15:00

One event on 31. juli 2021 at 15:00

Dette er en særlig vandretur for dig, som vil opleve den storslåede natur ved Stevns Klint, høre de dramatiske historier knyttet til klinten – både som fortælling og som stemningsfuld lyrik på klintekanten af og med skuespiller Lene Vestergård.

Dette er en unik oplevelse, som kombinerer guidet vandretur med Anne Rosell Holt i den storslåede natur ved Stevns Klint og optræden af Lene Vestergård, som stod bag den Reumert-nominerede forestilling KLINT.

Vi mødes i Højerup, hvor din lokale guide Anne levende vil fortælle om kalk og katastrofer.

Dramatiske begivenheder har fundet sted ved Stevns Klint, som fx da koret og kirkegården til Gl. Højerup Kirke styrtede i havet og blev et tilløbsstykke for både lokale og københavnere. Den tilbageblevne kirkeruin har nu en helt speciel stemning, så brudepar fra hele verden valfarter hertil for at holde et romantisk bryllup.

Det er også en katastrofe, der har gjort Stevns Klint til UNESCO Verdensarv på linje med fx Great Barrier Reef og Pyramiderne. Udnævnelsen til Verdensarv skyldes, at et tyndt lag ‘fiskeler’ i Stevns Klint vidner om, hvordan en asteroide for 66 millioner år siden ramte jorden og udslettede dinosaurerne og halvdelen af datidens plante- og dyrearter.

Efter at Anne har gjort dig klogere på fiskeler, kirken og vikingen Stævn vandrer vi ad den fredfyldte trampesti langs klinten mod Stevns Fyr. Der er fantastiske udsigter til klintens bratte skrænter og over Østersøen.

I en lille skovplet med udsigt over havet sætter vi os og får vi en forfriskning, samtidig med at vi lytter til Lene Vestergårds lyriske tekst, som giver et andet perspektiv på lagene i klinten og katastrofen: Det lille krebsdyr ruren erindrer. Ruren har eksisteret i flere hundrede millioner år, – den levede i kridthavet, den overlevede asteroidens altødelæggende eksplosion og den er her endnu. Den beretter om kokkolit-alger, om det lange mørke efter katastrofen og om nyt liv, der spirer frem – uendelig langsomt. Ruren indgår selv i livets kæde og giver liv til nye generationer, mens naturen stadig forandrer sig og finder nye former.

Vi vandrer retur mod Højerup, hvor turen sluttes af under skovens grønne kroner. Lene synger for os om glæden over alt det, livet tilbyder os. Der bliver plads til eftertanke sammen og hver for sig.

Entré: Voksen 350 kr

Tid

Dato:
27. juni 2021
Tidspunkt:
15:00

Sted

Stevns Klint
Store Heddinge, Store Heddinge 4660 + Google Maps

Alle arrangementer