Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kulinarisk vandring langs Stevns Klint

Afholdes 15. majKl.09:30

Dette er en nydelsestur for dig, som gerne vil kombinere aktive naturoplevelser med velsmagende specialiteter fra Stevns.

Blot en 1 times kørsel fra København ligger den lille, hyggelige fiskerby Rødvig. Her starter vores ca. 8-9 km smagsvandring.

Ved havnen vil din lokalboende guide, Anne Rosell Holt, give dig en varm velkomst og introducere dig til skønne Stevns.

Herefter vandrer vi ad den fredfyldte Stevns Klint trampesti. Der er fantastiske udsigter til klintens bratte skrænter og over Østersøen.

Vi runder Boesdal Kalkbrud, som ligner et månelandskab efter de mange års udgravning af kalk. Vi besøger Pyramiden og oplever storheden af rummet og den forunderlige akustik.

Vi går videre henover det underjordiske Stevnsfort, som under Den kolde Krig skulle forsvare frontlinjen mellem Øst og Vest. Efter Anne har givet dig en levende fortælling om fortet går turen videre i stilhed en times tid. Når du forkæler dig selv med ro og nærvær med naturen, kan du opleve en helt særlig fredfyldthed indfinde sig i kroppen og hovedet.

Næste store oplevelse venter i Højerup. Stevns Klint er udpeget af UNESCO til Verdensarv på linje med fx Great Barrier Reef og Pyramiderne. Titlen som Verdensarv skyldes, at et tyndt lag af fiskeler i klinten fortæller historien om, hvordan en asteroide for 66 millioner år siden ramte jorden og udslettede dinosaurerne og meget andet liv. Flere dramaer har dog udspillet sig på dette sted, hvilket den halvt nedstyrtede Gl. Højerup kirke vidner om. Her er en helt speciel stemning, så brudepar fra hele verden valfarter hertil for at holde et romantisk bryllup.

Herefter går vi det sidste stykke vej til Stevns Fyr, hvor vi på en klar dag kan vi se til Sverige. Vi spiser frokost og tager varm afsked med hinanden efter en dejlig vandretur.

Læs den fulde beskrivelse på www.klintetours.dk, hvor du fx kan finde ud af, hvordan du kommer retur til Rødvig.

Kulinarisk vandring: 595 kr

Tid

Dato:
15. maj
Tidspunkt:
09:30

Sted

Stevns Klint
Store Heddinge, Store Heddinge 4660 + Google Maps

Alle arrangementer