Egnsretter på Stevns Kommunes Verdensarvsdag
Stevns Kommune: Stevns Fødevarenetværk leverer råvarerne til de sandwich, der bliver serveret på verdensarvdagen.
Når Stevns Kommune og Udviklingsgruppen Stevns Klint inviterer til Verdensarvsdag den 15. marts på Stevns Friskole i Rødvig, er der inspiration at hente for alle sanser. Det gælder også maden, som deltagerne får serveret. Også her er Stevns i fokus.
Læs også: Kommunen inviterer til Verdensarvsdag 2016
Medlemmer af Stevns Fødevarenetværk leverer nemlig råvarerne til de sandwich, som Traktørstedet Højeruplund tilbereder til dagen.
– I løbet af året får vi løbende henvendelser til netværket, og vi siger altid “ja tak” til invitationer, som kan have interesse for vores medlemmer. For eksempel står menuen til Stevns Kommunes Verdensarvsdag på lokal mad og drikkevarer, ligesom kommunens centralkøkken bruger lokale varer i det omfang, det kan lade sig gøre, siger formand for netværket Dan Christensen, Engvang Frugt og fortsætter:
– Politikerne arbejder for øget turisme, og bosætningen på Stevns er i rivende fremgang. Det er vækstfaktorer, som har stor betydning for lokal fødevareproduktion. Vi kan godt i netværket være bekendt at tage noget af æren for, at Stevns er kommet på det store landkort, idet flere medlemmer i årets løb har optrådt i både TV, radio og den trykte presse – alt sammen med postive historier fra Stevns. Rigtig mange medlemmer sælger deres varer enten direkte eller via forhandlere udenfor kommunens grænser og er på den måde også med til at gøre Stevns kendt for kvalitet.
Der kræves tilmelding hvis man vil deltage i verdensarvsdagen. Man kan tilmelde sig hos Naja Habermann på e-mail info@stevnsklint.
Menuen på Verdensarvsdagen
Fire forskellige sandwich af hjemmebagte sandwichboller fremstillet af Sigtet Ølandshvede fra Brinkholm med henholdsvis
- Roastbeef af oksekød fra Skovgård gårdbutik
- Lamme spegepølser (chili/hvidløg og ingefær/ hvidløg) fra Helene Kamp
- Humus fra Stevns Urter, råsyltede grøntsager fra Engvang Frugt, grøntsager fra Klippingegård
- Varm-røget laks fra Fejø.
Til laks og roastbeef bruges blandt andet kokleare fra Urtopia som smagsgiver.
Kokleare står med de fineste grønne blade vinteren igennem, de er meget C-vitaminholdige og kan give både smag og sundhed.
Kilde: www.havenyt.dk
Kommentarer