Erhvervsrettet indsats for unge flygtninge

Stevns Kommune: Nyt Campus Køge samarbejde skal få unge flygtninge hurtigt i arbejde.
Et nyt samarbejde mellem Center for Dansk og Integration, erhvervsuddannelsesskolen EUC Sjælland samt jobcentrene i Køge og Stevns skal sikre en stærk kobling imellem danskundervisning og en erhvervsrettet indsats for unge flygtninge.
Formand for Køge Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, Mads Andersen, er begejstret for det nye arbejdsrettede tilbud, som er målrettet unge kursister, og uddyber:
-De unge vil blive del af et miljø med andre unge og vil få kendskab til brancher, som er muligt at få job indenfor uden en uddannelse. Det er afgørende for deres udvikling og integration, at vi får dem hurtigst muligt i arbejde, siger Mads Andersen.
Hurtigere ind på arbejdsmarkedet
Når der nu etableres samarbejde med EUC Sjælland, skyldes det et øget behov for et tilsvarende ungetilbud til de kursister, som ikke på nuværende tidspunkt har forudsætninger for at fortsætte på en uddannelse.
– Målet for kursister på dette niveau er at blive afklaret omkring realistiske jobmuligheder og blive klædt på til at kunne træde ind på arbejdsmarkedet, forklarer Anne Kirstine Nøhr der er fungerende leder for danskuddannelserne på CDI.
Tilbuddet er dermed en markant styrkelse af det erhvervsmæssige fokus, hvilket ligger konstitueret arbejdsmarkedschef fra Stevns Kommune, Trine Dokkedal, meget på sinde:
– De unge flygtninge vil få et netværk af andre unge, og de får gennem undervisning målrettet branchepakker også kendskab til brancher, som fx rengøring, lager og byggebranchen. Det kan give dem hurtigere adgang til arbejdsmarkedet og dermed selvforsørgelse, siger Trine Dokkedal.
Danskundervisning og værksteder
I starten af det nye år starter to til tre hold på det nye tilbud på EUC Sjælland. Virksomhedscenterchef på EUC Sjælland, Ole Nørvang-Holm, glæder sig til at tage imod de nye kursister, hvor undervisningen vil tage udgangspunkt i de brancher, som skolen repræsenterer.
– Der vil blive tale om en 30 timers undervisningsuge, som dels vil bestå af danskundervisning og dels af forskellige aktiviteter i vores værksteder. I forløbet vil vi inspirere, afklare og vejlede kursisterne i forhold til deres muligheder, klæde dem på til virksomhedspraktikker og til hurtig vej i varigt arbejde, siger Ole Nørvang-Holm.
Center for Dansk og Integration har i mange år haft samarbejde med Køge Handelsskole om tilbuddet ’Stærk fra Start’, som er målrettet unge i alderen 16 til 25 år. På ‘Stærk fra Start’ får kursisterne undervisning i dansk, engelsk og matematik, mens de bliver integreret i ungemiljøet på handelsskolen. Her bliver de klædt på til at fortsætte på en uddannelse.
Kommentarer