Foredrag om kampvogne i Den Kolde Krig
Stevnsfort: Generalmajor og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste fortæller om kampvogne på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.
Tirsdag den 8. december klokken 19 fortæller generalmajor og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Jørgen Hjorth om de danske kampvogne i Den Kolde Krig.
Jorden rystede, når danske kampvogne buldrede frem over de sydsjællandske marker eller gennem Nordtyskland under den Kolde Krig.
Leopard, Centurion, Walker Bulldog, Sherman. Mange kender navnene på de danske kampvogne fra den Kolde Krig, og mange har drømt om at køre en tur med de imponerende maskiner.
Men hvad var egentlig formålet med de danske kampvogne under den Kolde Krig? Hvor og hvordan skulle de anvendes, og hvad var det for en krig man forberedte sig på?
Det er nogle af spørgsmål som pensioneret generalmajor Jørgen Hjorth giver svar på ved et foredraget på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.
Foredragsholderen ved ganske meget om temaet; Jørgen Hjorth har selv en fortid som dragon og chef for en dansk panseropklaringsbataljon Men Jørgen Hjort fik også et meget nært indblik i krigsforberedelserne i Warszawapagten på den anden side af Jerntæppet.
I perioden 1992-2003 var Jørgen Hjorth chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Det var netop i den periode, hvor Europa skulle omstille sig til en ny verdensorden, og hvor NATO endelig fik et solidt indblik i forholdene hos den tidligere fjende. Det var indblik, der gav meget stof til eftertanke.
Alle er velkomne til foredraget, hvor der også vil være lejlighed til at stille spørgsmål.
Prisen er 40 kroner.
Der er med andre ord lagt op til det store panserslag ved foredraget på Koldkrigsmuseum Stevnsfort tirsdag den 8. december klokken 19 til 21.
Kommentarer