Rødvig

Foredrag på Stevnsfort om da muren faldt

Stevnsfortet,-nedgangsbunke

Rødvig: I anledning af 25-året for murens fald holder overinspektør Thomas Tram Pedersen foredrag på Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Tirsdag den 4. november klokken 17 til 19 holder overinspektør Thomas Tram Pedersen foredrag på Koldkrigsmuseum Stevnsfort i anledning af 25-året for murens fald.

Da Berlinmuren faldt den 9. november 1989, brød freden igennem. De fleste husker begivenheden som en kolossal overraskelse, der ændrede den verden, som vi var vokset op i.

Berlinmurens fald markerede begyndelsen på enden til Den Kolde Krig. Men det var netop kun en begyndelse. De færreste anede, at det pludselige sammenbrud i øst udløste en international krise. Sammen med resten af NATO gik Stevnsfort i forhøjet beredskab. For hvad ville blive det næste? Hvordan ville Sovjet reagere på den nyvundne østtyske frihed? Og ville murens fald medføre en flygtningestrøm til Danmark?

Overinspektør Thomas Tram Pedersen giver i sit foredrag et indblik i én af Den Kolde Krigs sidste og måske værste kriser set fra Danmark og Stevnsfort.

Det koster 45 kroner for voksne og 35 kroner for pensionister. Børn kommer gratis ind.

Foredraget afholdes tirsdag den 4. november klokken 17 til 19 på Koldkrigsmuseum Stevnsfort – Korsnæbsvej 60 – 4973 Rødvig

Flere foredrag

Foredraget er nummer to i museets foredragsrække. De kommende foredrag er:

Den 2. december kl. 17-19 fortæller museumsdirektør Tove Damholt om vejen til verdensarv. Det foregår på Stevns Naturcenter.

Den 6. januar kl. 17-19 holder museumsinspektør Jesper Milàn på Geomuseum Faxe foredrag om, hvor i Danmark man kan finde spor efter dinosaurer.

Den 3. februar kl. 19-21 holder Jan Audun, der er lektor ved Statens Naturhistoriske Museum, foredrag om et af de dyr, som man kan være heldig at finde fossiler af ved Stevns Klint og i Faxe Kalkbrud: Blæksprutter. Det foregår på Geomuseum Faxe.

Den 3. marts kl. 17-19 holdes der på Geomuseum Faxe foredrag om Kalklandets historiske huse.

Kommentarer