Holtug

Foredrag om plastforurening lørdag i Holtug

Holtug Energilandsby og Holtug Forsamlingshus inviterer til foredrag om plastforurening lørdag eftermiddag.

Lørdag den 27. maj klokken 14 inviterer Holtug Energilandsby og Holtug Forsamlingshus til foredrag om plastforurening i Holtug Forsamlingshus

På verdensplan udledes der hvert år 10 millioner tons plast til havene. Plastforureningen er ikke kun et udenlandsk problem, også danske farvande rummer meget plastik.

Efter stormen i februar fik vi syn for sagen på Stevns, hvor store mængder af plast, flamingo og andet affald landede på stranden i Bøgeskoven. Fordi plasten bliver nedbrudt til mikroskopiske partikler, optages den – sammen med opsugede farlige kemikalier – i fødekæden, når fugle og fisk spiser dem.

Derfor har Holtug Energilandsby inviteret Kristian Syberg, adjunkt i miljørisiko fra Roskilde Universitet, til at komme og fortælle om konsekvenserne ved plastforurening – og hvad vi kan gøre for at mindske forureningen.

Kristian forsker til hverdag i sit laboratorium på Roskilde Universitet, men i 10 dage flyttede han sin forskning ud på havet. Her har han indsamlet prøver af den plastik, der er flydt med havstrømmene til området syd for Bermuda. Kristian Syberg har haft særlig fokus på den usynlige mikroplast der kan optages af muslinger og fisk og i sidste ende kan blive optaget af mennesker.

Kom og hør nærmere om ekspeditionen, plastforurening og hvordan du og din familie kan hjælpe med at mindske udledningen af mikroplast i hverdagen, lyder det i invitationen.

Foredraget er opdelt i 3 temaer:

  • Fortællinger fra ekspeditionen med billeder og sørøverhistorier
  • Hvorfor forske i plastforurening? Hvad er problemet?
  • En beskrivelse af konsekvenser nu og på lang sigt og hvad vi kan gøre ved det allerede nu.

Man kan købe kaffe, te, vand og boller ved arrangementet.

Man kan tilmelde sig mødet ved at skrive til e-mail Energilandsbyen@holtug.dk

Kommentarer