Fredningsforslag for Stevns Klint er vedtaget
Stevns Kommune: Kommunalbestyrelsen har godkendt et foreløbigt fredningsforslag for Stevns Klint.
Fredningsforslaget for Stevns Klint, der blev vedtaget på kommunalbestyrelsens møde torsdag, indeholder en fredning af den del af Stevns Klint, der er udpeget som UNESCO verdensarv, og som ikke befinder sig under jord- eller havoverfladen. Samtidig indgår et område på 25 meter fra kanten af klinten og ind i Bøgeskoven i nord til Rødvig i syd.
Fredningsforslaget omfatter også en fredning af et større kommunalt område samt områder, der er ejet af private lodsejere. I alt er der tale om 120 hektarer land.
Det videre forløb
I godkendelsen er der plads til mindre justeringer, inden kommunalbestyrelsen skal godkende fredningsforslaget endeligt i starten af januar næste år. Forslaget skal være modtaget af Fredningsnævnet senest den 16. januar 2016.
Når Fredningsnævnet modtager en ansøgning, vil de, som en del af deres behandling af sagen, annoncere, at der er rejst et fredningsforslag og invitere til et offentligt møde, hvor man kan komme med sine synspunkter til sagen.
Hele fredningsforslaget, der også indeholder en række særbestemmelser for særlige delområder i Stevns Kommune, kan læses på stevns.dk.
Man kan følge fredningsprocessen stevns.dk, som opdateres løbende. Man kan også sende spørgsmål til trampesti@stevns.dk.
Fakta
Fredningsforslaget skal indeholde klinteprofilen (den lodrette del af klinten) og en bræmme.
Bræmmen skal være på cirka 25 meter. Bredden på bræmmen vil afhænge af den enkelte grund, placering af have, hus osv. Stevns Klint Trampesti skal ligge i bræmmen, som i øvrigt skal omdannes til kalkoverdrevsnatur.
Der er tale om en fredning og ikke om ekspropriation – den enkelte grundejer beholder altså ejendomsretten til sin jord, men jorden er underlagt fredningsbestemmelserne.
Lodsejere kan klage over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet, når fredningssagen til sin tid er afgjort af Fredningsnævnet.
Kommentarer