Guldmedalje til Elizabeth Hall Jensen
Rødvig: Kokkeeleven Elizabeth Hall Jensen, der har stået i lære på Restaurant Mumm i Roskilde, fik guldmedalje.
Den 24-årige kokkeelev Elizabeth Hall Jensen, der er opvokset i Rødvig, fik i alt fire 12-taller til sin svendeprøve på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Hun fik desuden en guldmedalje samt prisen for den mest kreative ret, mesterkniven og prisen som klassens kammerat.
Til svendeprøven skulle Elizabeth Hall Jensen først tilberede et stykke kalvefilet. Hun valgte at servere det som stegte bøffer, med selleri-ravioli, hvide asparges og en sauce, som var lavet på kalvekød samt asparges-skrællerne. Det skriver Lokalavisen i Roskilde.
Til dessert skulle hun anvende fløde og vanilje, så hun lavede Pana Cotta og Crème Anglaise med pocheret rabarber og rabarber-is.
Elizabeth Hall Jensen er opvokset i Rødvig på det sydlige Stevns. Efter skolen tog hun på efterskole, før hun fik studentereksamen på kunst- og musiklinjen i Køge. Hun har altid været interesseret i mad og arbejdede som opvasker på cafeteriet Lanterna i Rødvig samt andre lokale steder på én gang.
Efter grunduddannelsen på Slagteriskolen i Roskilde kom hun for tre år siden i lære hos Restaurant Mumm i Karen Olsdatterstræde i Roskilde.
Tre medaljer til Restaurant Mumm
Restauratør og kok Kenneth Kmiecik, har siden år 2000 gjort Restaurant Mumm til topspisested i Roskilde, sammen med hustruen og skrappe medarbejdere. Han har uddannet 10 kokke, og hele tre af dem har indenfor det sidste år fået flotte udmærkelser, med guldmedaljen til Elizabeth Hall Jensen og sølvmedaljer til to andre, hvoraf den ene er Elizabeths kæreste, Rasmus.
Kommentarer