Hårlev

Hårlev Kro har succes med dagens ret

Hårlev: Hårlev Kro startede mandag den 3. september med at servere dagens ret mandag til fredag, og det har gæsterne taget godt imod.

For en uge siden startede Hårlev Kro med at sælge dagens ret hver hverdag fra klokken 14 til 21. Der er nye dagens retter hver mandag og tirsdag, men onsdag, torsdag og fredag holdes der fast i traditionen og her serveres stegt flæsk, biksemad og oksehøjreb. Onsdag var en klar vinder, der var 35 gæster der bestilte stegt flæsk.

Stevns.nu har mødt manden bag Hårlev Kro; Claus Uhrenholt Lauritzen. Han er en mand, som går op i sit håndværk og hans øjne lyser op, hver gang han taler om ”sin lille kro”, som han kalder den. Når han taler om mad, visioner m.m.,  er der stor passion bag. Det er kvaliteten af råvarerne, maden og kunden der er i højsæde her.

Claus er vokset op i Vestjylland hos sine forældre som ejede en campingplads. Her lærte han, hvad service er, her var det gæsterne der kom først. Allerede fra en tidlig alder ville Claus være kok og én dag have sin egen restaurant.

Som 18-årig blev han elev på Sophiendal Gods, ved Skanderborg og her blev han oplært i Fransk og Italiensk gourmet mad. Værnepligten blev aftjent hos Søværnet som kok, efter det lille eventyr blev han en eftertragtet mand, idet han arbejdede som souschef/køkkenchef og havde evnen på kun ca. 6 måneder at åbne restauranter og gøre dem populære. Lysten til at tjene sit land trak så meget i Claus, at han tog tilbage til Søværnet og blev sergent og chef for kokkene på skibene, det gjorde han i 5 år. Da han gik i land, blev det til København som køkkenchef.

I sommeren 2010 blev Claus gjort opmærksom på at Hårlev Kro søgte en ny forpagter, den chance ville han ikke forbigå og tog turen til Hårlev. Den 1. oktober 2010 kunne han så sammen med en anden åbne Hårlev Kro, dog er han for 5 måneder siden blevet ene forpagter.

Claus har følt sig godt modtaget af borgerne, så meget så han i dag bor i Hårlev med sin kone og deres 3½ måned gamle søn.

Med sin spændende oplæring og baggrund er gæster i rigtige gode hænder, om det handler om restaurantens gæster eller selskaber, så er der ikke den ting som ikke kan klares og han lytter til sine gæster, så menuer justeres hen ad vejen.

Der kommer til at ske mange spændende ting i fremtiden på Hårlev Kro i Eleverhøjsalen. Bare i den nærmeste fremtid kan nævnes:

  • Den 22. september er der Høstfest med dans og mad, musikken står Hitfingers for til kroner 295,-
  • Den 2. søndag i advent afholdes der juletræsfest, med klippe og klistre selv julemanden kommer
  •  Den 18. januar kommer Stevns Teaterforening med Jacob Morild – Det går over – Igen

– Jeg er stolt af, at folk gider komme og spise og bruge deres penge hos mig i disse krise tider, slutter Claus Uhrenholt Lauritzen af med at sige til Stevns.nu.

Har du lyst til noget god mad, kan du besøge Claus og hans lille hold bestående af Anja og Martin på Hårlev Kro, Hårlev Stationsvej 1, Hårlev, hvor der er åbent fra klokken 14 -21, dog ikke søndage.

Hårlev Kro’s hjemmeside
Hålev Kro på Facebook

Kommentarer