Klippinge

Her løber SF og S også fra deres valgløfter

Læserbrev: På Stevns løber SF og S også fra deres valgløfter – selvom millioner af kroner kunne tilfalde Stevns kommune

Skrevet af : Michael Heinemann, på vegne af Skelbæk Friskole

Skelbæk Friskole må desværre erkende, at vores påstande fra 2009 blev til virkelighed.

Op til sidste kommunalvalg fremførte friskolegruppen følgende påstand:

Hvis SF og S fik indflydelse ville det kun være et spørgsmål om tid inden de 3 små skoler på Stevns blev lukket.

Svaret fra SF og S var for 3 år siden:… at dette var utænkeligt, og med geografien på Stevns skulle der være 6 folkeskoler.

Desværre ser vi BU formand Hans Christian Rasmussen nu gå frem og bekende sin sande holdning. Hvilket er, at han ser 3 skoler på Stevns som den rigtige løsning. Borgmesterkandidat Steen S Hansen melder det samme ud, på trods af talrige løfter om det modsatte. Der findes dog stadigvæk personer i disse partier, der tænker længere end 2 år frem, og det er nu, at vi har brug for at høre jeres holdning!

Spørgsmålet er: Hvad sker der om 5 år, når endnu flere er fraflyttet, og ingen er tilflyttet? Skal vi så have 2 skoler eller 1 skole?

Hvis S og SF får lov til at fortsætte deres konstante afvikling, vil der til sidst slet ikke være brug for en eneste skole!

Vi, fra Skelbæk friskole, har derfor igen taget arbejdshandskerne frem. Vi tilbyder stadigvæk Stevns kommune et fantastisk tilbud.

Vi vil gerne købe vores skole i Magleby og tilføre kommunen de millioner dette vil indbringe. Derudover tilbyder vi at spare kommunen for 2,6 millioner kr. om året i omkostninger.

Dette gøres samtidig med at børn, forældre og idrætsforeninger i lokalområdet jubler. Vi har en kraftig formodning om, at resten af kommunens borgere vil juble med over disse indtægter.

Langt hovedparten af de danske kommuner oplever friskoler, der starter op i mindre skoler. Dette er for alle parter en succes. Kommunen får deres store besparelser, og de små samfund oplever tilflytning og opblomstring og øgede skatteindtægter for kommunen. Nedenstående artikel er bragt i www.folkeskolen.dk:

Kommune tjener på, at forældre åbner friskole. Mange landkommuner tjener mere end blot besparelsen ved at nedlægge små skoler. Når forældrene i protest overtager skolebygningen og opretter en friskole, så bliver det for alvor en god forretning for kommunerne.

“Det har betydet, at vi har sparet flere penge end hvis vi blot havde lukket Blans skole, og flyttet eleverne. Udover besparelserne på de elever, der går på friskolen har vi også sparet penge til tilbygninger, på andre skoler, og til transport”, siger borgmesteren i Sundeved Kommune i Sønderjylland til Radio Syd. Kommunen lukkede for syv år siden Blans Skole, hvorefter områdets forældre slog sig sammen om at oprette en friskole. Når børn går i friskole, skal kommunen betale 27.000 kroner pr. elev. De 35.000 kroner pr. elev, som friskolen får i statstilskud, kommer dog ikke oveni, som det kunne fremgå af Radio Syds hjemmeside – staten betaler 35.000 pr. elev, hvoraf de 27.000 kroner er hentet i kommunen i form af nedsat bloktilskud.

I Sydals Kommune planlægger politikerne at lukke skolerne i Tandslet og Kegnæs og dermed reducere udgiften pr. elev fra 45.000 til 40.000 kr. Hvis forældrene opretter friskoler i stedet, falder udgiften for kommunen altså yderligere til de cirka 27.000 kr”

Vi oplever desværre en konstant fravælgelse af nytænkning og gode ideer, fra en stor del af vores byråd.

I Skelbæk Friskoles bestyrelse, har vi fortsat et stort ønske om udvikling i stedet for afvikling!

God sommer!

Kommentarer