Hvad er det der “Kodning” for noget?
Vi omgiver os med ting, som er kodede eller programmerede til at gøre det de nu skal. Børn har bare fra starten vænnet sig til at bruge disse ting.
Nu har man fundet ud af, at én af 21st skills (altså 21. århundredes kompetencer) skal være, at man har en vis forståelse for, hvordan tingene virker. Og her taler vi om kodningen/programmeringen.
Der vil også blive brug for flere og flere til at programmere, så det vil være en fordel for Danmark, hvis vi er stærke på dette område.
DR’s kampagne
Derfor har DR søsat et 3-årigt projekt om kodning, ’Ultra:Bit’. Alle fjerdeklasser i landet har fået tilbudt en gratis Micro:bit (som DR så har omdøbt til Ultra:Bit) til hver elev. Dernæst laver DR en masse programmer (primært på Ultra-kanalen), som handler om programmering.
”Bibliotekernes Temasamarbejde handler om at være sammen med DR om temaer. Og efterårets tema – som vi har tilmeldt os – hedder altså ’Viden skaber os – Kodning’. Den handler ikke nødvendigvis kun om kodning for børn, men det er dér det store fokus ligger.
Officielt foregår det i uge 39-42, men vi kommer formentlig til at strække os ud over denne periode.
Bliv klogere på kodning med Stevns Bibliotekerne
Vi har programsat en hel masse begivenheder, og der kommer flere endnu. Den første er ’Kod en BeeBot’ d. 6/10 på Strøby Egede Bibliotek og d. 14/10 på Store Heddinge Bibliotek. Vi kan i hvert fald sige, at den er et megahit blandt personalet – dét er da noget helt konkret, vi kan forholde os til”, smiler Marianne Sivertsen, der er tovholder på ’Viden skaber os – kodning’ på Stevns Bibliotekerne.
Læs meget mere om ’Kod en BeeBot’ – og alle vores andre begivenheder – på vores facebook-side og hjemmeside, hvor du også kan hente en gratis billet.
Kommentarer