Infomøde om alternativer til oliefyr

Stevns kommunes klimakoordinator har mandag den 10. november udsendt 3.166 breve til boliger hvor der ifølge BBR er tilknyttet et oliefyr
Brevet er en invitation til et informationsmøde tirsdag den 25. november klokken 19.00 i mødesalen på Hovedgaden 46 i Hårlev. På mødet er der mulighed for, at blive klogere på hvilken opvarmningsform der passer bedst til ens hus samt generel formidling af viden om alternativer til oliefyr.
Brevet er udsendt af to årsager:
For det første: Olie som opvarmningskilde i boliger er på vej ud i kulden til fordel for vedvarende energiformer. Regeringen blev i marts 2012 enig med Venstre, Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti om en ny energiaftale. Aftalen løber frem til 2020 og skal bidrage til at sænke samfundets energiforbrug. Det skal blandt andet ske via satsning på vedvarende energi i form af vindmøller, biogas og biomasse – men også ved at udfase brugen af oliefyr som opvarmningsform. Aftalen rummer således skærpede regler for installation af oliefyr.
1. Fra 2013 må der ikke installeres olie- eller naturgasfyr i nye huse, med mindre der ikke er egnede alternativer til rådighed.
2. Fra 2016 må der ikke installeres oliefyr i eksisterende huse i områder med fjernvarme eller naturgas som alternativ.
Olie er ligesom naturgas og kul et fossilt brændstof, som er betegnelsen for en række brændsler, der alle har en skadelig effekt på klimaet og på miljøet, fordi de udleder partikler og CO2. Visionen er, at Danmark i fremtiden skal være uafhængig af disse fossile brændstoffer. I 2030 skal oliefyr således være udfaset som opvarmningsform, mens 100 procent af energiforbruget skal komme fra vedvarende energi i 2050.
For det andet: Som et led i realiseringen af kommunens klimahandleplan er Stevns Kommune pt. i gang med at udarbejde en omfattende strategiske energiplan sammen med de øvrige 16 kommuner i Region Sjælland. Den strategiske energiplanen er en kortlægning af kommunens energistrømme, der viser tilgængelige ressourcer, nuværende og forventet forbrug og muligheder for effektivisering samt omlægning til en større andel af vedvarende energi. Planen bliver kortlagt og beregnet bl.a. via BBR-udtræk og er disse ikke opdateret så bliver planerne derefter. Derfor henstiller brevet til, at man opdatere sine oplysninger således at kommune får de korrekte informationer til at kunne understøtte den grønne omstilling som er i gang.
Husk at opdatere dine BBR oplysninger
Hvis man har fået denne invitation og ikke har et oliefyr, så tilret oplysningerne i Bygnings- og Boligregister (BBR). Som boligejerne er det ens eget ansvar at rapportere ændringer til BBR-registeret. Hjælp dig selv og din kommune med den grønne omstilling ved opdatere dine BBR oplysninger.
Man kan sende ændringer direkte til sin kommune om sine BBR oplysninger ved at gå ind på www.bbr.dk
Brevet: Sig farvel til dit oliefyr
Der er ifølge Bygings- og BoligRegistret (BBR) et oliefyr tilknyttet adressen XXXX. Som ejer af et oliefyr kan der været meget at tænke på: Hvordan bliver olieprisen fremover? Skal alle oliefyr udfases – og hvad så med mit oliefyr? Det kan også være, at du i forbindelse med ombygning eller huskøb overvejer at skifte oliefyret ud.
Som et led i regeringens store omstilling af Danmark til grøn energi vil det fra 2016 ikke længere være muligt at installere oliefyr, hvis du har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme eller naturgas.
Selv hvis du ikke har adgang til fjernvarme eller naturgas, kan det være en rigtig god idé at overveje grønnere alternativer som varmepumper, jordvarme og træpillefyr, når oliefyret skal udskiftes.
Hvor skal du begynde, hvad er klogest og hvilken opvarmningsform passer bedst til dit hus? Det kan du blive klogere på ved at møde op til informationsaften i mødesalen på Hovedgaden 46 i Hårlev den 25. november kl. 19.00.
Energirådgiver Peter Bolwig fra Det Grønne Hus i Køge kommer og fortæller om udskiftning af oliefyr til grønnere alternativer og svarer på spørgsmål om, hvilke energiformere der kan passe bedst til netop dig og dit hus.
Mødet er sat op i et samarbejde mellem Køge, Faxe og Stevns kommune.
Få mere information om udskiftning af oliefyr på:
Kommentarer