Koldkrigsskinkerne deltager på Roskilde Dyrskue
Jens Hansen fra Hårlev deltager på Roskilde Dyrskue med sine unikke ’Stevns Klint Koldskrigsskinker’, der lages nede i Stevnsfortet.
Livsnyderen og bonderøven Jens Hansen fra Hårlev deltager på fødevareudstillingen Spisekammeret på Roskilde Dyrskue. Her vil han udstille de unikke ’Stevns Klint Koldskrigsskinker’.
Skinkerne kommer fra særligt udvalgte grise og de saltes i 3-4 uger og ryges en uge, hvorefter de kalkes og lagres i adskillige måneder på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.
I et gammelt, renset og rengjort ammunitionsrum, 25 meter nede under jorden og 25 meter inde i klinten, hænger skinkerne fuldstændigt optimalt. Den høje luftfugtighed tørrer skinkerne langsomt, på den bedste måde, således at de bliver til de mest velsmagende og lækre gourmetskinker. Temperaturen i det hvælvede rum ligger konstant på mellem 9,2 og 9,6 grader og luftfugtigheden ligger mellem 84 og 85 procent.
Læs også: Stevns Klint koldkrigs skinker lagres i Stevnsfort
En eller to gange om ugen ser Jens Hansen til skinkerne og justerer om nødvendigt med læskekalken, der kommer fra et andet lokalt firma nemlig KALK A/S ved Store Heddinge. Kalken danner en hvid overflade, hvorigennem skinken kan ånde, men ikke modtage bakterier. Der dannes godt nok svampesporer på overfladen, men de kan ikke komme ind i selve skinken.
Fødevaremyndighederne har givet alle de nødvendige tilladelser og koldkrigsskinkerne har fået en såkaldt elite smiley.
Skinkerne, der markedsføres som et unikt feincshmecker-produkt, koster 2.500 kroner stykket. Når man køber en koldkrigsskinke, bliver man blive inviteret ned i fortet, så man med selvsyn kan beskue sin egen udvalgte skinke. Med i prisen får man desuden en ’skinke-stamtavle’. De første omkring 35 skinker er allerede solgt.
Jens Hansen, der bor i Hårlev samarbejder med andre lokale leverandører i Stevns Fødevarenetværk. Han deltager jævnligt på markeder og messer, men udsigten til at møde op mod 90.000 potentielle kunder på dyrskuet virker en smule overvældende.
– De der 90.000 mennesker kan da godt skræmme mig. Men jeg skal jo ikke betjene dem allesammen og fortælle dem en historie, udtaler Jens Hansen til Dagbladet.
Kommentarer