Store Heddinge

Livestream-foredrag: Sådan påvirker mennesker jorden

Professor i geologi Minik Rosing Foto: Stevns Bibliotekerne

Oplev professor i geologi Minik Rosing fortælle om, hvordan livets indflydelse har påvirket Jorden frem til i dag, hvor vi mennesker er den organisme, som præger Jordens udvikling mere end nogen andre.

Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Sammen med resten af vores solsystem, blev Jorden dannet for 4.500 millioner år siden. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen idé om, hvordan livet opstod, men vi kan konstatere, at havene myldrede med mikroorganismer for 3.800 millioner år siden. Stort set alt, hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden gennem tiden. Men nu er vi mennesker – som den mest indflydelsesrige organisme – i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Professor Minik Rosing, GLOBE Institute, Københavns Universitet, er anerkendt verden over, blandt andet for teorien om, at Jordens kontinenter er opstået som følge af livet i havet og for at have opdaget de tidligste kendte tegn på liv på Jorden i 3,8 millioner år gamle bjergarter fra Grønland, i Isua som ligger nordøst for Nuuk.

Du kan opleve Minik Rosing fortælle om Jordens forandring, når Stevns Bibliotekerne inviterer indenfor til foredrag livestreamet direkte fra Søauditorierne ved Aarhus Universitet. Foredraget ’Jorden og livet’ er en del af foredragsserien ’Offentlige foredrag i Naturvidenskab’, som er en foredragsrække, hvor passionerede forskere formidler deres stof. Niveauet i foredragene er højt, men du kan få udbytte af foredraget uanset dine faglige forudsætninger.

Du kan opleve livestream-foredraget den 27. september, kl. 18.45-21 på Store Heddinge Bibliotek. Det er gratis at deltage, men du skal huske at hente en billet på www.stevnsbib.dk/arrangementer eller på biblioteket i enten Hårlev, Strøby Egede eller Store Heddinge i den betjente åbningstid.

Kommentarer