Lokal kok vinder international pris
Stevns: Kogebogen ”Lokal Kærlighed” er blevet kåret som: Danmark bedste kogebog for kokke
Kokken Martin ”Guf” Becker Rasmussen, der er født og opvokset på Stevns har sammen med kollegaen Teitur Thorstein Christensen udgivet kogebogen ”Lokal kærlighed – en kødbog”. Stine Christensen har taget de mange flotte billeder af retterne til bogen.
Nu har det franske ”Gourmand International”
kåret bogen som: Danmark bedste kogebog for kokke. Samtidig blev bogen indstillet til ”Verdens bedste kogebog for kokke”. De to kokke finder først ud af om de har vundet den 23. februar til næste år i Frankrig, hvor de er inviteret til en aften med ”Gourmand World Cookbook Awards” prisoverrækkelser og gallamiddag med over 1.400 gæster i Paris.
Martin Guf Becker Rasmussen og Teitur Thorstein Christensen er til daglig kokkene bag restauranten Nose2tail i på Flæsketorvet i Kødbyen i København. Martin Guf er også kendt som kok i Go´ morgen Danmark.
– Lokal kærlighed er en hyldest til det nære og lokale – til vores gæster og stamgæster, til vores familier og det, vi kommer fra, til vores leverandører og til alle, som brænder for økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd, skriver Martin og Teitur i bogens forord.
– I glæde over livet og i respekt for det enkelte dyr har vi her lavet en bog med inspirerende opskrifter på indmad, klassiske retter og mere utraditionelle udskæringer
Kogebogen “Lokal Kærlighed – en kødbog” er for kødelskeren, der ønsker at lave retter af udskæringer, der ikke lige nødvendigvis er at finde i køledisken. Der er opskrifter på næsten alt på dyret. Helstegt grisehoved, fyldte lammehjerter, blodpølse, beef jerky, braiserede kalvehaler, lammetestikler og friterede grisetæer. Der er også mere almindelige retter som stegt lever, pølser, tatar, dådyrkølle og chateaubriand. Fælles for alle opskrifterne er, at der ikke indgår mange grøntsager – fokus er på kødet.
Kommentarer