Rødvig

Lokale fødevarer i bådehallen op til påske

Rødvig:  Stevns Fødevarenetværk holder åben ”bådehal” hos Per Rolighed på havnen i Rødvig i dagene op til påske

Mens sneen dækker Stevns er der nogle, der har travlt med at gøre forårs-klar. Per Rolighed, der er medlem af Stevns Fødevarenetværk, har anskaffet en salgs-vogn, og i disse dage gøres den klar til at komme på landevejen med gode stevnske fødevarer.

Vognen er netop blevet godkendt af Fødevarestyrelsen, og der mangler næsten kun den afsluttende rengøring og nogle varer på hylderne, så kører vognen afsted med laks fra Per Roligheds røgeovn, samt varer fra Stevns Fødevarenetværks øvrige medlemmer.

– Meningen er, at vognen skal ud og køre så meget som muligt, til torve, markeder, campingpladser, sommerhusområder, lystbådehavne – ja hvorsomhelst, hvor der er kunder til gode, lokale fødevarer og specialiteter,” siger Per Rolighed.

Han har selv kastet sig over produktion af røget laks, Fejø-laks og en Klinte-laks. Sidstnævnte er naturligvis krydret med urter fra Stevns.

Tanken er, at en del af bådebyggeriet på Rødvig Havn skal ombygges til spise- og underholdningssted, og i den forbindelse er der etableret faciliteter til køkken, ligesom der er lavet klar til et lille udsalgssted, hvorfra den lækre hjemmerøgede laks sælges.

Per Rolighed fortæller gerne om planerne, og netop i dagene op til påske er der mulighed for at lægge vejen forbi Bådebyggeriet og få en snak med ham. Han viser sin salgsvogn frem i bådehallen, og Stevns Fødevarenetværk sælger lokale varer fra blandt andet Grønninggård, Engvang Frugt og Stevns Urter.

Alle er hjerteligt velkomne.

Der er åbent hus i Bådehallen på Rødvig Havn, mandag den 25., tirsdag den 26. og onsdag den 27. marts om dagen.

Fotograf: Anni Cassias: Per Rolighed ved sin salgsvogn. På væggen hænger kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen.

Kommentarer