Multihallen i Rødvig får 5,6 mio. kroner
Rødvig: Lokale og Anlægsfonden har bevilget 5.634.000 kroner til Den Grønne Multihal i Rødvig
Rødvig i Stevns Kommune er en af de små byer, hvor indbyggerne ikke har et sted at samles til idræt og kultur. Men inden længe står der en ny multihal i byen til glæde for både foreningsaktive og selvorganiserede.
Multihallen introducerer en række nye løsninger til, hvordan mindre bysamfund kan etablere et fælles samlingssted i forhold til eksisterende byggeri og med nye miljøtekniske løsninger.
Derfor har Lokale og Anlægsfonden valgt at give en usædvanligt stor bevilling til projektet.
Den kommende multihal i Rødvig bliver ikke stor, men den bliver lige tilpas til de behov som indbyggerne har brug for. Der bliver plads til både møder, kultur, idræt og andre bevægelsesaktiviteter i de 1.700 kvadratmetre i flere etager, som hallen vil komme til at fylde.
Snart bliver det muligt for foreninger som den lokale sejlklub, amatørscenen og fotoklubben at samles i multihallen, hvor der også bliver plads til folkeoplysningsforbundene, børneinstitutioner og friskolens elever. Dertil kommer den årlige byfest og skoleteaterforestillinger.
– Vi er glade for kunne give borgerne i Stevns Kommune et fremsynet og enestående projekt, udviklet i et tæt og givtigt samarbejde med de kommende brugere af hallen, Pluskontoret og Lokale og Anlægsfonden. Rødvig Grønne Multihal skal være et aktivt og imødekommende sted for alle byens borgere – små og store børn, unge, voksne og ældre – både i morgentimerne, om eftermiddagen og om aftenen – til formel og uformel leg og bevægelse, udtaler Poul Arne Nielsen, borgmester i Stevns Kommune, og han fortsætter:
– Vi er overbevist om, at med etableringen af Rødvig Grønne Multihal vil de nye faciliteter og mulighed for fritidstilbud, tiltrække nye brugere. Når vi så samtidig fastholder de kendte og traditionelle aktiviteter vil det alt sammen medvirke til at gøre huset mere levende og fremme fællesskabet i byen,
– Projektet bygger på fineste vis videre på det eksisterende børnecenter, og hallens mulighed for at udvide sig mod udearealerne skaber gode muligheder for aktiviteter. Sammen med velgennemtænkte løsninger på energiområdet og de arkitektoniske kvaliteter inden for den begrænsede størrelse bliver det til et godt eksempel for andre mindre byers idrætsbyggeri. Derfor har projektet fået et ekstraordinært stort tilskud af Fonden, udtaler Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.
I alt vil projektet koste 22.350.000 kroner at opføre. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 5.634.000 kr. og derudover støtter også Stevns Kommune projektet. Den Grønne Multihal er tegnet af arkitekterne fra Pluskontoret A/S.
Mere om den Grønne Multihal
Multihallen opføres som en fortsættelse af den arkitektoniske linje i Rødvig Børnecenter, der blev opført i 2011. Multihallen bygges nemlig sammen med børnecenteret og der kommer en direkte gangbro-forbindelse mellem de to bygninger.
Foran multihallen etableres en parkeringsplads, der også kan bruges til aktiviteter, når den ikke er fyldt. Forpladsen udstyres med en “aktivitetsskråning” og prydes med “solcelletræer”, der bliver en del af de mange miljøtekniske løsninger, som vil være et kendetegn for multihallen – der da også har fået navnet Den Grønne Multihal. Blandt de andre miljøløsninger vil være solceller og solpaneler på tagfladerne, udnyttelse af dagslys og solvarme og jordvarme.
Når gæsterne i fremtiden åbner glassvingdørene til multihallen, kommer de ind i en foyer, der forbinder multihallen bevægelsessal med børnecenteret. I foyeren vil der være biblioteksstand, borgerinformation og områder til ophold og motorisk leg. I loftet gennemskæres foyeren af gangbroen mellem multihallen og børnecenteret. Fra foyeren, caféen og et loungeområder er der fint udsyn til aktiviteterne på idrætsgulvet, der får plads til tre badmintonbaner og en springgrav til gymnasterne.
Et indskudt dæk funger som en første sal i hallen. Her bliver der plads til undervisningslokaler, klubrum og uformelle opholdsområder. Det indskudte dæk bliver tilgængeligt med elevator og via et motorikområde med musetrappe og tove.
Store glasporte vil gøre det muligt at åbne multihallen mod en scene, en minibane og en større multibane ved aktivitetsskråningen. På den måde skabes der et sammenhængende areal mellem hallens indre og de udendørs omgivelser.
Kommentarer