Nødbehandlerordningen fortsætter næste år
Store Heddinge: Ordningen med nødbehandlere og 112-akuthjælpere fortsætter efter den 1. januar
Nødbehandlerne er i snit på stedet inden for seks minutter og kan udføre den nødvendige førstehjælp, indtil ambulancen når frem.
Det viser en ny undersøgelse, der er et led i den løbende evaluering af hele det præhospitale beredskab i Region Sjælland.
I Stevns Kommune har frivillige siden oktober 2011 trådt til som nødbehandlere ved sygdom og tilskadekomst, hvis det har været vurderet, at de har kunnet nå frem før ambulancen.
Nødbehandlerenheden, der er placeret i Store Heddinge, har ind til nu været en del af en prøveordning, men kan fra 1. januar se frem til at fortsætte. Formålet er at sikre hurtig og relevant førstehjælp i akutte situationer og dermed bedre tryghed for borgerne.
– Vi har nogle branddygtige frivillige, og jeg ønsker dem et stort tillykke. Jeg glæder mig på befolkningens vegne, over den indsats de frivillige yder, og at vi har og kan fortsætte det her tiltag i Stevns Kommune. Det giver en god sikkerhed til borgerne i nødens stund, udtaler borgmester og formand for Beredskabskommissionen Poul Arne Nielsen.
Der er i alt otte frivillige nødbehandlere i Stevns Kommune, og yderligere er tre frivillige på kursus i december måned, så de vil kunne træde til som afløsere.
Den præhospitale indsats
Nødbehandlerenheder og 112-akuthjælpere er et resultat af Plan for den præhospitale indsats i Region Sjælland.
Der er i alt otte nødbehandlingsenheder placeret i Asnæs, Guldborgsund, Jyllings, Kirke Hyllinge, Rødby, Snertinge, Sorø og Store Heddinge, som alle er områder, hvor ambulancer og akutbiler erfaringsmæssigt kan have en responstid på mere end 15 minutter.
I løbet af det første år har nødbehandlerenhederne i drift haft samlet ca. 1350 udkald, hvilket svarer til 13-15 udkald i gennemsnit om måneden, og knap 20 % af udkaldene er foregået om natten. Ordningerne leverer alle en kort responstid ved udkald, konkluderer rapporten.
Kommentarer