‘Nordens Drue’ på vej hjem til Stevns
Stevns Erhvervsråds turismekonsulent Thor Nielsen har fået den idé at genstarte en produktion af fødevareprodukter baseret på en autentisk, stevnsk delikatesse; Stevnskirsebærret også kaldet ‘Nordens Drue’.
Dan og Annelise, fra Engvang Frugt på Varpelevvej 2 i Strøby Egede, lægger 1/2 hektar ledigt areal samt deres ekspertise i frugt- og bæravl til rådighed, mens Thor samarbejder med en lektor i Afgrødevidenskab ved Københavns Universitet om at finde tilbage til den helt oprindelige udgave af Stevnskirsebærret.
En crowdfundingkampagne, der skal rejse kapital til projektet, er på tegnebrættet, og initiativtagerne håber at kunne plante de første kirsebærtræer til efteråret 2018 og efter to år høste den første prøveproduktion.
Man kan følge projektet løbende på Udvikling Stevns’ facebookside.
Fra venstre ses Thor Nielsen, Stevns Erhvervsråd og Annelise Christensen, Engvang Frugt.
Kommentarer