Økonomiudvalget sylter beslutning om intagrationsmedarbejder
Center for Arbejdsmarked i Stevns Kommune har bedt kommunalbestyrelsen om at bevilge en boligsocial integrations-medarbejder, der skal have base på Mandehoved. Men økonomiudvalget nøler.
Det er af stor betydning for en succesfuld integrationsindsats, at de ankomne flygtninge hurtigt får den nødvendige støtte i forhold til, at blive integreret i det danske samfund. Integrations-indsatsen har afgørende indflydelse på flygtningenes tilknytning til arbejdsmarkedet eller påbegyndelse af uddannelse.
Mandehoved har ansat en pedel 30 timer om ugen til vedligeholdelse af bygningerne og det grønne område. Der er imidlertid en række opgaver, som ligger udover dette, men som samtidigt er af afgørende betydning for Mandehoveds tilstand. Og den kan med den rette vejledningen udføres af de flygtninge der bor på stedet.
Hovedopgaven for den boligsociale medarbejder, der skal have base på Mandehoved, skal være at støtte og vejlede flygtningene i praktiske gøremål, og inddrage dem i de daglige opgaver på stedet.
Men på trods af den store betydning for integrationene af kommunens flygtning har økonomiudvalget udskudt beslutningen. Der er nemlig ikke budgetmæssig dækning for udgiften, som derfor skal finansieres ved en tillægsbevilling.
Den årlige udgift til en boligsocial integrations-medarbejder er beregnet til 490.000 kroner til løn og personaleudgifter. Hertil kommer en engangsudgift til etablering af arbejdsplads, it og telefon på anslået 50.000 kroner i 2017.
Antal flygtninge i Stevns Kommune
Aktuelt er 227 (heraf 52 børn) flygtninge bosiddende i Stevns Kommune. Udlændingestyrelsen har udmeldt en kvote på 53 for 2017. Hertil kommer familiesammenførte. Hovedparten af flygtningene er boligplaceret på Mandehoved. Aktuelt bor der 54 voksne og 13 børn. Når fase 2 af indretningen af det tidligere asylcenter er afsluttet, vil stedet som udgangspunkt kunne huse 75 enlige og 14 familier.
Kommentarer