Sådan får du et økonomisk overblik

Dette indhold er sponsoreret

De fleste af os kender til den lille knude i maven, der kan opstå når samtalen drejer sig over på økonomi. Det kan være et ubehagelig emne, og det kan ofte være forbundet med en følelse af skyld eller bebrejdelse. Økonomi bør dog ikke være et så tabubelagt emne, og vi bør ikke føle os usikre eller udstillet når nogle nævner dette emne. Med denne artikel får du et par gode råd til, hvordan du får et godt overblik over din økonomi, så du med is i maven, kan snakke med om emnet.  

Få styr på dine lån

Først og fremmest skal der ryddes op i din økonomi. Hvis du har lån, skal der først og fremmest dannes et overblik over dem. Hvis du har flere lån, kan du med fordel overveje at samle dem alle et sted. Det kan have en positiv effekt på afdrag og renter. Markedet for samle lån er enormt, og det kan være lidt af en mundfuld at skulle overskue alle de forskellige tilbud. Find de bedste samle lån her Tjek-laan.dk/samlelaan og så er du allerede godt i gang med at rydde op i din økonomi og få overblik over dine lån. Når du får samlet dine lån, skal du blot vedligeholde dine betalingsfrister, og hvis lånet bliver en naturlig del af dit budget, burde det ikke være noget du bemærker i din hverdag. 

Lav et budget 

Når der er ryddet op i dine lån, er det tid til at danne sig et overblik over hele din økonomi. Sæt dig ned og lav et budget. I budgettet bør du skrive alle dine faste indkomster ind, samt alle dine faste udgifter. Derefter sætter du en beløbsgrænse for poster som mad, shopping, kultur, fritid, og eventuelle andre poster som du bør have i dit budget. Når dette er gjort, skulle du gerne have et overskud hver måned. Dette er penge som du enten kan vælge at spare op fra, eller du kan bruge dem som ekstra buffer, til nogle af de andre poster i dit budget. Hvis du ikke har et overskud, når budgettet er lagt, må du omstrukturere i dit budget og din dagligdag. Måske kan du shoppe for lidt færre penge? Eller spare penge på madposten, ved at planlægge maden i god tid? Mulighederne er mange, men de bliver først lette at finde, når budgettet er lagt. 

Planlæg dine dage

Som en sidste ting kan det være en stor fordel at planlægge sine dage og sin tid. Gør det til en vane at smøre madpakke aftenen forinden, på den måde kommer du ikke afsted uden mad, og er nødsaget til at købe en frokost, hvilket ofte bliver dyrere. Lav også en plan for hvad du skal have til aftensmad, før du handler ind. På denne måde kan du planlægge maden ud fra de forskellige aktuelle tilbud, og du undgår samtidig alle fristelser der kan være når man handler uden en indkøbsliste. Når du planlægger din dag, planlægger du også dine penge og du kan altså lettere spare og undgå små hurtige og dyre løsninger. 

Kommentarer