Stevns Fødevarenetværk optager støttemedlemmer
Stevns Kommune: Stevns Fødevarenetværk optager nu alle der kan støtte netværkets formål som medlemmer
Stevns Fødevarenetværk er inde i en god gænge. Netværket har på det seneste fået flere nye medlemmer, så udbuddet af forskellige varer er vokset. Antallet af udsalgssteder vokser også, idet der er ønsker fra flere sider om lokalt salg, for eksempel i Rødvig hos Turistkontoret og flere andre. Lokale fødevarer bliver mere og mere efterspurgt.
– Stevns Fødevarenetværk er også på Bondens Marked på Østerbro med varer en gang om måneden, og senest er vi inviteret til at sælge Stevnske varer på et såkaldt Company Food Fair. Virksomheden, som har inviteret Stevns Fødevarenetværk, er Kromann Reumert, som er Danmarks største advokatfirma, og vi glæder os til at præsentere frugt, most, marmelade, øl, røget laks, pølser, rapsolie, te og andre delikatesser for virksomhedens medarbejdere, siger Dan Christensen, formand for Stevns Fødevarenetværk.
Faktaboks
Company Food Fair er et tiltag, som større virksomheder iværksætter som et personalegode. Virksomheden stiller plads til rådighed for fødevareproducenter i et par timer, således at alle medarbejdere i virksomheden har mulighed for i deres frokostpause at smage og indkøbe produkterne. For producenterne af fødevarerne er det en oplagt mulighed for at møde det kundesegment, som netop efterspørger lokalt producerede kvalitetsfødevarer.
Stevns Fødevarenetværk har på en ekstraordinær generalforsamling ændret vedtægterne, så der nu kan optages enhver som medlem, der kan støtte netværkets formål: at samarbejde om, udvikle og markedsføre lokalt producerede kvalitetsfødevarer.
– Kernen i netværket er og bliver fødevareproducenterne. Men for at fremme dynamikken i netværket og samarbejdet udadtil i sammenhænge, hvor vi deltager, ønsker vi at kunne optage en bredere medlemsskare. Med den nye vedtægt kan vi således imødekomme: 1: lokale borgere, der bakker op om Stevns Fødevarenetværk og som måske vil give en hjælpende hånd af og til ved vore arrangementer, 2: udenbys producenter, der gerne vil samarbejde med os om fødevarer, 3: madfolk af alle kategorier, der interesserer sig for vores netværk og aktiviteter, 4: andre samarbejdspartnere/foreninger, som har interesse i at engagere sig i vores netværk, udtaler Dan Christensen.
Kontingentet for den nye gruppe af medlemmer blev besluttet til 125 kroner per år, og der er allerede nye indmeldinger.
Nye medlemmer kan kontakte kassereren på telefon 3024 1580 eller anni@stevnsurter.dk.
Bestyrelsen for Stevns Fødevarenetværk konstituerede sig efter den ordinære generalforsamling i november 2012:
- Dan Christensen, Engvang Frugt, formand,
- Allan Søeborg, kvægavler, næstformand,
- Anni Cassias, Stevns Urter, kasserer.
Øvrige medlemmer af bestyrelsen er Kirstine Bjerre, kogekone, Endeslev (webmaster og Facebook-adm.), og Charlotte Mannstedt, Hofnarren, Hellested.
Kommentarer