Store Heddinge

Stevns Fødevarenetværk – Stevns for sanserne

Stevns Fødevarenetværk er blevet inviteret til at stå for den danske del af projekt Oplev Øresund Gennem Regional Madkultur

Stevns Fødevarenetværk har fået en plads i projektet Oplev Øresund Gennem Regional Madkultur og deltager på madmessen Nordic Taste i den kommende weekend den 25. og 26. august på Carlsberg i København

Projekt Oplev Øresund Gennem Regional Madkultur Helt går det ud på at lancere nogle oplevelser i mad-verdenen på begge sider af Øresund, og Stevns Fødevarenetværk skal stå for den “danske del” af oplevelserne.

– Vi skyndte os at “takke ja” til invitationen, som vi synes er lidt af en appelsin at få i sin turban, siger Dan Christensen, formand for Stevns Fødevarenetværk http://www.stevnsfoedevarenetvaerk.dk/, og fortsætter

– Efter hurtig rådslagning i bestyrelsen, landede vi på, at vi ville promovere de lokale fødevarer, naturligvis, og så ellers sætte fokus på naturen på Stevns og de oplevelser man kan få ved at opholde sig i naturen og tilberede mad på bål eller grill på de offentligt tilgængelige grill-pladser, der findes rundt om i kommunen. På den måde dækker vi et område, som ikke lige er blevet markedsført i andre medier for turismen her på Stevns.

Projektet udgiver en lille folder, som på den ene side handler om Skåne, og på den anden side handler om Stevns. Der er på Stevns-siden nævnt de forskellige muligheder, der er for at indkøbe lokale fødevarer på Stevns, og på et kort er angivet, hvor man kan finde bål- eller grillpladser til fri afbenyttelse. Som alternativ eller supplement er nævnt en række spisesteder, som er udvalgt efter beliggenhed og spisekort. Alle skal kunne få en god madoplevelse på Stevns, udendørs eller indendørs, efter temperament og lyst.

Madmessen Nordic Taste

Folderen er klar til uddeling på madmessen Nordic Taste, er er arrangeret af organisationen Copenhagen Cooking. Nordic Taste løber af stablen i weekenden 25-26. august på Carlsberg i København.

Stevns Fødevarenetværk er repræsenteret med lokale fødevarer på en stand. Messens øvrige udstillere er en lang række af restauranter fra Danmark og Sverige, og det er en oplagt mulighed for at få skabt kontakter og interesse for Stevns produktion af kvalitets fødevarer.

– Vi har koordineret vores deltagelse med Stevns Turistbureau, som også aftager en større mængde foldere. Vi håber, at vores indsats er med til at styrke kendskabet til Stevns Fødevarenetværk, samt ikke mindst interessen for lokal mad og fødevareproduktion bredt blandt folderens læsere. Vi har haft et travlt år med deltagelse 4 gange på Bondens Marked i København, nu Oplev Øresund og Nordic Taste, og d. 16. september holder vi vort lokale Høstmarked på Engvang Frugt kl. 11-16. Stevns Fødevarenetværk vil også være repræsenteret med økologiske varer på Camilla Plums FoodStock i Helsinge den 1. og 2. september, så vi får virkelig gjort navnet Stevns kendt ud over kommunegrænsen, slutter Dan Christensen.

Kommentarer