Strøby Egede

Stevns Forsyning vil være bedre til at informere kunderne

soeen_solgaardsparken_2

Strøby: Regnvandsbassinet i Solgårdsparken betyder, at første etape af separatkloakeringen i Strøby Egede blev væsentlig dyrere end budgetteret.

Det har længe været kendt, at anlægget af et regnvandsbassin i Solgårdsparken ville fordyre første etape af separatkloakeringen i Strøby Egede, og nu er regnskabet gjort endeligt op. Prisen endte på 24 millioner kroner mod en budgetteret udgift på 13 millioner.

I evalueringen af projektet lægger bestyrelsen for Stevns Forsyning op til bedre kommunikation med kunderne samt et tættere parløb med kommunen i det videre kloakeringsarbejde.

Stevns Forsynings formand Varly Jensen, er ikke tilfreds med overskridelsen, selv om forsyningen ikke selv har været herre over de ekstra omkostninger. Samtidig mener han, at selskabet har gjort nogle erfaringer, som kan bruges i arbejdet med de kommende års etaper: Både de direkte berørte husstande og de øvrige grundejere i byen skal undervejs i forløbet informeres mere og bedre, ligesom forsyningen og kommunen vil søge et tættere samarbejde omkring de kommende etaper.

Et helt andet projekt

– Et spring på 11 millioner lyder voldsomt – og det er voldsomt. Men vi må også sige, at det projekterede projekt til 13 millioner ikke har meget tilfælles med det projekt til 24 millioner kroner, som vi endte op med. Meget langt fremme i etapen måtte vi på grund af miljøkrav etablere regnvandsbassinet. Hvis bassinet havde været indarbejdet fra starten, og projektet var sat til 24 millioner kroner fra begyndelsen, er det langt fra sikkert, nogen havde reageret. Men når det ændres undervejs, virker springet selvfølgelig stort, siger Varly Jensen.

Han understreger, at forsyningens bestyrelse og kommunen er enige om, at det nu gælder om at undgå tilsvarende ændringer i de kommende syv etaper:

– Når alt det er sagt, så må vi altså ikke glemme, at vi i sidste ende har vi fået en løsning, der er væsentlig bedre for Køge Bugt, fordi regnvandet nu renses i bassinet, inden det ledes ud i bugten. Det er meget positivt for både os, der bor her, og for vores turister, at vi får et mere rent badevand, siger Varly Jensen.

Samarbejde med grundejerforeningen

Fra evalueringen af etape 1 fremhæver formanden også et andet punkt, som bestyrelsen er meget optaget af: Dialogen med kunderne omkring kloakeringen.

– Vi har aftalt, at vi skal informere bedre og mere til alle, der er påvirket af arbejdet i jorden. Det gælder naturligvis de kunder, som er direkte berørt af det pågældende arbejde, men også alle øvrige kunder, som interesserer sig for kloakeringen, fordi det er meget synligt, og fordi arbejdet betales af vores fælles kasse. Og ikke mindst skal vi sørge for at skilte og informere, så alle trafikanter generes mindst muligt, siger Varly Jensen.

Han glæder sig over, at grundejerforeningen i Strøby Egede, er positivt stemt over for et tæt samarbejde med Stevns Forsyning, blandt andet når det gælder om at dele og sprede information om kloakarbejdet:

– Det er helt sikkert et samarbejde, vi vil satse meget på. Vi har jo alle en fælles interesse i, at de kommende års kloakering kører så glat som muligt, siger Varly Jensen.

Kommentarer