Stevns Klint får topkarakterer i ny undersøgelse
Stevns Klint: 94 procent af de adspurgte i ny spørgeskemaundersøgelse bedømmer Stevns Klint som god eller meget god
Besøgende langs Trampestien blev søndag den 4. august mødt af veloplagte frivillige medlemmer fra foreningen Den Kravelbyggede af 2013, som uddelte spørgeskemaer og koldt kildevand på denne varme søndag.
Højerup var centrum for undersøgelsen og to spørgeskemahold var placeret på stien ved Højerup. Det ene lige nord for Højerup, det andet syd for. Et tredje hold var placeret mellem Rødvig og Boesdal.
I tidsrummet for undersøgelsen passerede i alt 164 voksne besøgende de tre hold, børn blev ikke talt med. De fordelte sig med 88 forbipasserende ved Højerup nord, 37 ved Højerup syd og 39 ved Rødvig. Hele 130 besøgende besvarede spørgeskemaet. Det svarer til over 75 procent, hvilket er over al forventning. 24 procent af besvarelserne kom fra lokale.
– Det har været en ualmindelig positiv dag med mange glade mennesker, udtaler Torben Andersen, som stod for koordinering af undersøgelsen på dagen og som er bestyrelsesmedlem i Den Kravelbyggede af 2013.
Resultaterne af undersøgelsen taler for sig selv:
På en skala fra 1-10, bedømmer 94 procent den overordnede oplevelse ”Stevns Klint” som god eller meget god. Informationsskiltene ved besøgsstederne synes 68 procent er gode eller meget gode, ligesom 82 procent giver de mindre informationsskilte langs stien topkarakterer. Renholdning af sti og startsteder er de adspurgte meget tilfredse med. 94 procent vurderer dem som gode eller meget gode, 0 procent giver vurderingen ”dårlig”.
– Vi er meget glade for, at vi nu har noget konkret på de besøgendes oplevelser, siger Berith Burkandt, leder af Natur & Miljø i Stevns Kommune.
– At resultaterne samtidig er så entydigt positive, peger på, at Stevns Klint som rekreativt område er en succes, som også udefrakommende sætter pris på. Her spiller Trampestien en vigtig rolle. Via stien får offentligheden adgang og udsyn til klinten på bedste vis og det havde ikke været muligt uden lodsejernes velvilje i forhold til at give adgang til deres private jorde, fremhæver Berith Burkandt, som også er projektleder for projektet med at få optaget Stevns Klint på Verdensarvlisten.
Læs også: Stevns Klint skal bedømmes i år
Også Tove Damholt, som er direktør for Østsjællands Museum og som har skrevet ansøgningen til UNESCO, er glad for resultaterne:
– Det er dejligt, og vi kan kun være stolte. Selv om det er en lille undersøgelse, så tyder den jo klart på, at gæsterne synes rigtig godt om at være ved Stevns Klint og at de kan bruge formidlingen. Jeg synes også det er meget glædeligt, at vi nu har fået mulighed for at lave denne type undersøgelser, som kan hjælpe os til fremover at følge udviklingen og sikre, at Stevns Klint bliver ved med at være en positiv oplevelse i særklasse, både for turister og lokalbefolkning’, understreger Tove Damholt, direktør for Østsjællands Museum og afslutter:
– Stevns Klint er enestående. Det er en perle i lokalsamfundet, og vi har en vigtig opgave i at passe godt på den.
Undersøgelsen var sat i værk af Østsjællands Museum og Stevns Kommune med det formål at kaste lys over, hvordan besøgende vurderer Stevns Klint og faciliteterne i området.
Også parkeringsforholdene vurderer de besøgende overvejende positivt:
74 procent vurderer dem gode eller meget gode, 0 procent vurderer dem dårlige, 13 procent som middel, mens 14 procent svarer ”ved ikke”. 58 procent af de adspurgte startede deres vandretur fra Højerup – det vil sige, at de formentlig har parkeret her. To personer synes, at parkeringen er for dyr, mens tre personer efterlyser flere p-pladser.
Kommentarer