Stevns Urter: Kursus om vilde spiselige urter
Stevns: Svenstrup Gods ved Borup inviterer i samarbejde med Anni Cassias , Stevns Urter og bålkokken Jens Hansen til Vild Mad på Svenstrup
Søndag den 30. juni kan man komme på et kursus om vilde spiselige urter og lækker bålmad. Kurset der hedder Urtejæger og bålkok byder på Urtejagt med Anni Cassias, Stevnsurter og derefter Bålmad med Jens Hansen, Livsnyder og Bonderøv.
Først vil Anni fører deltagerne ind i skovens urte-univers og guide til dagens udvalg af vilde krydderurter, salaturter, desserturter og pynt. Holdet skal blandt andet på jagt efter vild pastinak, vild løg, vild mynte, brændenælde, hyldeblomst, skovmærke og skovsyre. Alle deltagere får udleveret en urte-håndbog.
Læs også: Find dine egne vilde urter i naturen på Stevns
Urtejægeren Anni Cassias
Naturen er stuvende fuld af grønne vækster, der på alle mulige og umulige måder gør deres bedste for at besværliggøre gartnernes tilværelse. Men Anni Cassias fra Stevns Urter har vendt tingene på hovedet. Ud fra tilgangen “if you can’t beat it, eat it” har hun gjort ukrudt til krudt for vores måltider. Læs mere om Anni på stevnsurter.dk
Derefter styrer Jens holdet igennem ild og vand til en festlig menu af lækre retter, der alle kredser om dagens urte-tema. Der vil være masser af tips og gode råd til god og sund tilberedning af friske råvarer. Undervejs vil der være stående bålkaffe. Alle deltagere får udleveret opskrifter.
Bålkokken Jens Hansen
På trods af en travl hverdag, er det for de fleste mennesker vigtigt at have indsigt i gode og naturlige råvarer. Kvalitet, indsigt, nærvær og madoplevelser er kernebegreber for kokken Jens Hansen, også kendt som ’Livsnyder og Bonderøv’. Jens arbejder med en masse spændende projekter, der alle kredser om afprøvning og formidling af madoplevelser. Læs mere om Jens på livsnyderogbonderoev.dk
Til slut er der fællesspisning. Retterne bliver præsenteret af deltagerne. Der bliver serveret Svenstrup Øl til maden. Efter maden hjælpes deltagerne ad med oprydning, inden en kort fælles afslutning.
Menu
- Fiskesymfoni med skovens urter, urte-rygeost og bålbrød
- Friskslagtede kyllinger med urtefyld, nye kartofler og grøntsager fra lokale producenter
- Kage bagt på bål med hjemmerørt is, friske jordbær og vilde blomster
Mere information og tilmelding foregår til Naturvejleder Henrik Lerdorf, Det Grønne Hus, Vestergade 3C, 4600 Køge på telefon 5667 6070, mobil 2879 2168 eller e-mail: henrik@detgroennehus.dk
Kurset foregår udendørs i smukke omgivelser ved ’fårehuset’ på Svenstrup Gods ved Borup .
Deltagerne møde ved P-pladsen ved Svenstrup Godskontor på Borupvej i Borup.
Kurset koster 495 kroner per person. Tilmeldingsfristen er søndag den 23. juni. Begrænset deltagerantal: 24
Kurset der hedder Urtejæger og bålkok foregår søndag den 30. juni klokken 14 til 19.
Kommentarer