Stevns viser flaget til fordel for kræftforskningen

Kræftens Bekæmpelse på Stevns efterlyser flere frivillige indsamlere til landsindsamlingen 2. april.
Søndag den 2. april vil frivillige indsamlere og borgerne i Stevns Kommune give deres bidrag ved landsindsamlingen, til at styrke vigtig kræftforskning.
Sidste år deltog 126 indsamlere i Stevns Kommune ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På landsplan blev der indsamlet 37,4 mio. kroner, der går til foreningens arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.
– Jeg håber, at vi kan blive mindst lige så mange indsamlere i år- gerne lidt flere, siger Anny Borch Jensen, som er indsamlingsleder for Kræftens Bekæmpelse i Stevns Kommune. Og hun fortsætter:
– Vi mangler nu cirka 40 indsamlere. Der er mange landruter, men der er også byruter, der er egnede til en gåtur, blandt andet i Hårlev, Vallø, Strøby Egede, Strøby, Rødvig og Magleby.
Man kan tilmelde sig som indsamler direkte til Anny Borch Jensen på telefon 5650 4095, mobil 2924 7726 eller på e-mail til annyborch@mail.dk.
Eller man kan melde sig på telefon 7012 2017 eller på www.indsamling.dk.
Forskning i verdensklasse
Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr. går 58 kr. til forskning i kræft. 21 kr. går til hjælp og støtte til patienter, 15 kr. til oplysning og 6 kr. til administration. Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter, der flere gange er blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden af det internationale ’Scimago Institutions Rankings’.
Kræftens Bekæmpelse uddeler samtidig penge til forskningsprojekter på universiteter og sygehuse. I 2016 blev det til omkring 170 mio. kr.
Forskerne ved Kræftens Bekæmpelse arbejder på højtryk for at forstå, hvorfor kræft opstår, hvordan den opdages i tide, og hvordan den kan behandles mest skånsomt. Og der sker hele tiden vigtige fremskridt.
– Vi har blandt andet fundet ud af, at tarmkræftpatienter, der ikke længere har gavn af den kemoterapi, der gives til dem, måske kan få gavn af den medicin, man giver til brystkræftpatienter. Det afprøves lige nu i et forsøg på Odense Universitetshospital. Hvis resultaterne er gode, kan det åbne dørene for ny behandling med medicin, der allerede er på markedet, fortæller forskningschef Jørgen H. Olsen, som leder Center for Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse.
Og der er mange flere gode eksempler. Blandt andet i form af en ny behandling til patienter med hjernekræft med en bestemt genetisk fejl, og forsøg der skal undersøge, om allergimedicin kan forstærke effekten af kemoterapi.
- Vera og Bella samler ind sammen med deres far i 2016.
Kommentarer