Stor interesse for møde om byzone i Strøby Egede
70 borgere havde tilmeldt sig, men der mødte dobbelt så mange op til borgermødet.
Tirsdag den 12. september havde Stevns Kommune indkaldt til et borgermøde om overførsel af sommerhusområde til byzone ved Strøby Egede i Strøbyhallen.
70 borgere havde tilmeldt sig, men der mødte dobbelt så mange op til borgermødet, skriver Stevns Kommune i en pressemeddelelse.
Læs også: Sommerhusejerne skal stemme om statusændring
Mødet blev blandt andet afholdt så kommunen kunne orientere de lokale grundejere om den nært forestående afstemning, om hvorvidt de to lokale sommerhusområder, skal overgå til byzone. Derudover blev der orienteret om konsekvenserne for grundejerne samt en eventuel efterfølgende lokalplansproces.
Erhvervsstyrelsen har godkendt Stevns Kommune forslag om at gøre området mellem Nimgårdsvej og Lendrumvej til byzone i forbindelse med moderniseringen af Fingerplanen – landsdirektiv for hovedstadsområdets planlægning.
– Nu er det så helt op til grundejerne i området at tage stilling til om hvorvidt, at de ønsker den ene eller den anden mulighed. Det er selvfølgelig en stor beslutning for den enkelte grundejer, da konsekvenserne af en overførsel til byzone kan være mange. Det har vi forsøgt at råde bod på ved udsendelse af en konsekvensredegørelse til samtlige grundejere inden afstemningen og ved afholdelse af dette informationsmøde, forklarer vicekommunaldirektør Bjørn Voltzmann.
På mødet deltog flere fagmedarbejdere fra forvaltningen, en kommuneplanlægger, en lokalplanlægger og lederen af byggesagskontoret, der kunne svare borgerne på helt konkrete spørgsmål.
Stevns Kommune har efterfølgende udsendt et afstemningsbrev med tilhørende stemmeseddel til de berørte grundejere. Mindst 75 procent af sommerhusejerne i Strøby Egede skal stemme for ændringen af områdets status til byzone, før området kan ændre status.
Opringning om byzone droppes
Plan- og Teknik udvalget har tidligere besluttet, at der skal laves opsamling på manglende stemmeafgivelser ved opringning, hvis nødvendigt. Baggrunden for dette er at der ved den første afstemning kun blev afgivet 106 stemmer ud af 200 mulige. Alligevel skrev kommunen efterfølgende til Erhvervs- og Vækstministeriet: ’200 ejere har meddelt at de er positive overfor ændringen’.
Forslaget om at ringe folk op fik Grundejerforeningens formand til at melde ud at han vurderede at kommunen ville få et habilitets-problem, hvis kommunalt ansatte sættes til at indsamle stemmer til støtte for et kommunalt forslag.
Kommunaldirektør Bjørn Voltzmann har nu meldt ud at opsamlingen af stemmer via opringning er droppet.
– Det er korrekt at Plan- og Teknikudvalget har besluttet, at der skal laves en opsamling via opringning ved manglende stemmeafgivelse. Det besluttede udvalget for ikke at stå i samme situation som sidst. Forvaltningen har efterfølgende undersøgt lovligheden i dette og må p.t. konkludere, at opsamlingen ikke kommer til at finde sted, siger vicekommunaldirektøren Bjørn Voltzmann til Dagbladet.
Kommentarer