Store Heddinge skal kopieres i 3D print
Store Heddinge: I næste uge vil studerende fra Horisonten STU printe små 3D modeller af bygninger fra Store Heddinge.
I uge 37 vil dele at Store Heddinge blive ”kopieret” ned i størrelsesforholdet 1:50 i print. Men det bliver ikke traditionel print med blæk og papir og kun én dimentionelt.
Studerende fra Horisonten STU og firmaet RealDream vil billed- og kortlægge flere af de kendte bygninger i bymidten og med computer, software og 3D printere lave tro kopier af blandt andet Tinghuset og Stationsbygningen, hvor Horisonten STU holder til og monument/kapel fra Store Heddinge kirkegård.
Og det er ikke kun det udvendige der bliver genskabt i lilleput, men også bygningerne indvendigt med trapper, rum, etager og meget mere.
3D printerne fra RealDrem kan opsættes, så de med en masse (i stedet for almindelig printerblæk) kan printe stort set alt i tre dimentioner. Det er kun fantasien der begrænser mulighederne.
Projektet skal give de studerende fra Horisonten STU undervisning i kompentancegivende 3D teknik. Alt sammen med support fra RealDream, som leverer software og hardware.
Junior Foto vil i forløbet optage billeder, film (24fps) og timelapse.
Interesserede kan følge med på Store Heddinge’s side på facebook.
St. Heddinge 2.0 – fremtidens design
Fagligt er der fokus på matematik, dansk, samfundsfag og historie, når de studerende igennem hele ugen skal finde tegninger og historiske fakta og lære sig at mestre meget komplekst 3d-design software, samt betjene avancerede 3d-printere.
Men ugen kommer ikke kun til at foregå bag skærmen – udover hjernegymnastik må de studerende påregne en del fysisk aktivitet, når der skal opmåles og filmes i lokalområdet.
Projektet resulterer i nogle meget håndgribelige resultater: De studerende vil producere modeller i størrelsesforholdet 1:50 af Tinghuset, stationsbygningen og andre karakteristiske bygningsværker som for eksempel flintovnen i Rødvig og kapellet på Store Heddinge kirkegård.
Projektet skal også bruges på uddannelselsmesser
Historien slutter ikke her, for de studerende tager efterfølgende sammen med RealDream på tur til BellaCenter hvor de præsenterer deres designs og tilbyder unge folkeskolelever at lære 3D-design på Copenhagenskills.dk – messen hvor alle 8. klasser præsenteres for de videregående uddannelsestilbud.
De studerende fra Horisonten får således ikke blot et teknologisk læringsforløb, men også opgaven med at videreformidle de kompetencer, de har fået, og forklare den arbejdsproces, de har været igennem.
Et ambitiøst eksemplarisk læringsforløb, som kræver deltagelse af dygtige engagerede og nærværende pædagogiske fagfolk, og Horisonten har da også fokus på, at både de studerende og de ansatte får indblik i 3D-design som læringsværktøj, og det ses som endnu et tiltag, der fremover skal indgå i den alsidige praksisundervisning, der tilbydes på STU’en.
Horisontens studerende og RealDream vil også præsentere projektet på messen ’Ud i Fremtiden’, midt i september i Roskildehallerne, hvor uddannelsessteder for unge med særlige behov præsenterer deres muligheder for hinanden og for kommende studerende.
Kommentarer