Store Heddinge

Tre politikere har søgt aktindsigt i denne valgperiode

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen beskyldte  torsdag aften de to gruppeformænd; Steen S. Hansen og Line Krogh Lay for at søge indsigt i hans private mailkorrespondance.

Kommunalpolitikere kan med henvisning til den kommunale styrelseslov søge om aktindsigt i forskellige ting der vedrører den kommunale administration. Den mulighed har tre lokale politikere gjort brug af i denne valgperiode. Det skriver Dagbladet.

Socialdemokraternes spidskandidat Steen S. Hansen har bedt om aktindsigt i borgmesterens håndtering af såvel fredningen af Stevns Klint som udvikling omkring Østsjællands Museum. De radikales borgmesterkandidat Line Krogh Lay har ligeledes bedt om indsigt i fredningssagen. Desuden har Bjarne Nielsen (V) begæret aktindsigt i den såkaldte træsag fra Rødvig Havn, hvor en mand blev politianmeldt for at have stynet tre træer.

Læs også: Borgmester ønsker fortsat at trække anmeldelse tilbage

Det kom frem på kommunalbestyrelsens møde torsdag aften hvor borgmester Mogens Haugaard Nielsen blandt andet sagde, at han føler sig intimideret af navngivne politikeres ’aktindsigt i min private mailboks’.

Ikke den private mailboks

Da Dagbladet konfronterer borgmesteren med denne udtalelse, medgiver borgmesteren dog, at der ikke er tale om hans private mailboks, men hans arbejdsmail:

– Det er min arbejdsmail, som det drejer sig om. Men det forhindrer ikke, at der kan stå mange private oplysninger i den.

Dybt krænkende

Både Steen S. Hansen (S) og Line Krogh Lay (R) finder borgmesterens beskyldninger dybt krænkende.

– Angrebet er dybt krænkende for både Line og mig, og faktuelt er det direkte usandt, at vi har søgt aktindsigt i hans private mails, skriver Steen S. Hansen til Dagbladet på vegne af begge politikere. Og han uddyber:

– Når man søger om sagsindsigt, har man ret til at se alle dokumenter, der ligger færdige på det tidspunkt, hvor man retter forespørgslen. Det betyder, at man modtager alle sagens akter, og herunder mails, der er omfattet af den lovpligtige journaliseringspligt. De lægges naturligvis på sagen som et dokument. Det er de eneste mail, der er udleveret til os.

Når man beder om aktindsigt, vil alle e-mails, der findes i sagen, blive nøje gennemgået. Oplysninger af privat karakter, vil i den forbindelse blive overstreget.

– Faktum er, at der intet suspekt er i sagen. Vi har kun benyttet os af vores ret til sagsindsigt for at sikre, at sagerne er behandlet korrekt, hedder det ifølge Dagbladet i udtalelsen fra Line Krogh Lay og Steen S. Hansen.

Kommentarer