Vi ønsker et grønt og mangfoldigt åbent Strøby Egede
Onsdag den 3 maj deltog vi i forborgermødet om Strandroseparken i Strøby Egede, hvor vi i fællesskab undrede os over, at man fra politisk hold kører en linje uden blik for trivselsmæssige byudviklingsfaktorer og Strøby Egedes sociale sammenhængskraft.
Indsendt af Michael Graakjær, spidskandidat for SF og Betina Baden, kandidat for Enhedslisten.
Strøby Egede er del af en landkommune og ligger attraktivt kystnært, hvilket vi mener skal afspejle sig i grønne, lyse, åbne og et-plan bebyggelser. Det virker visionsløst og kortsynet når man fra poltisk hold vil støtte bebyggelser, som leder tankerne hen på tætte bebyggelser på Københavns Vestegn, som en borger udtrykte det på mødet.
Læs også: Borgermøde om Strandroseparken i Strøby Hallen mandag
Som politikere er det vores ansvar at sikre blandet boligformer så børn f.eks ved forældrens skilsmisse, kan beholde begge forældre i kommunen, eller de ældre generationer der afhænder deres ejerbolig, kan blive i det lokale netværk. Derfor, skal der bygges en vis mængde almene boliger i Strøby Egede området. Behovet er der, men hvor er den politiske vilje ?
Til slut, blev der fra politisk hold svaret, at der ingen garantier er i politik og ej heller en garanti for at børn i Strøbyskolens skoledistrikt, kan regne med en plads på Strøbyskolen. Svaret faldt på spørgmålet om, hvorvidt man ville udbygge Strøbyskolen for at gøre plads til tilflyttende skolebørn, set i lyset af udstykningsplanerne i Vallø og Strøby Egede.
Hertil kan oplyses at Børneudvalget besluttede d. 14 marts at oprette en en ekstra 0.klasse på Strøby Skolen skoleåret 17/18, blandt andet på grund af tilflyttede børn, en udvikling der vil forsætte i takt med den positive byudvikling af Strøby Egede.
Kommentarer