Debat og politik

Ahlers farvel

Se billedserie

Debatindlæg af John Wennerwald, Regionsrådsmedlem

Er den tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers bare en opportunist som de fleste mennesker siger ja tak, når statsministeren ringer og tilbyder en ministerpost? Når man så ikke er minister mere og det hele bliver svært, langsommeligt almindeligt politisk arbejde, så smutter man ud af døren eller er han en fighter og en realist, som desværre ramte muren i det politiske maskinrum på Christiansborg? Svaret kender kun Ahlers.

Ahlers blev ”hentet ind” af Lars Løkke Rasmussen til uddannelses- og forskningsminister i 2018 og sad der til 2019, hvor Mette Frederiksen overtog roret som statsminister. Til at starte med, ville Ahlers kæmpe for sin plads og skabe resultater med udgangspunkt i visioner og gode idéer – Ikke i ”spillet” og processer.

Spørgsmålet er om det politiske system kun kan rumme mennesker, som er skolet i ungdomspartierne eller om der er plads til erhvervsfolk, som vil revolutionere det politiske system.

Tilbage står mere end 26.000 vælgere, som stemte personligt på Ahlers i lyset af, at her kom en moderne, succesrig erhvervsmand som skulle kunne håndtere Danmarks fremtid med klarsyn og visioner.

Det våde håndklæde ramte gulvet med et klask. Tak for denne gang.

Kommentarer