Debat og politik

Alle skal have deres egen familielæge

Af Rune Kristensen, Det Konservative Folkeparti

Folketingskandidat , Sjællands Storkreds
Byrådsmedlem, Næstved Kommune

Kære sundhedsminister Magnus Heunicke.

Sidste år blev, der kun uddannet halvdelen af de familielæger Region Sjælland vurderer vi har brug for.

Hvis ikke vi gør noget nu, kommer der til at mangle endnu flere læger, når du går på pension i 2046.

Men så er det jo godt, at du bor i Region Hovedstaden og ikke i Region Sjælland.

Jeg mener, at alle danskere skal have en fast læge tæt på deres bopæl. Det er kernevelfærd for mig. For det er din egen læge, som kender dig og din sygdomshistorik. Det skaber tryghed.

Desværre står omkring 234.000 danskere uden en fast læge i dag. Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg ønsker, at det her er det sidste valg, hvor vi diskuterer lægemangel.

Mit parti har af to omgange stillet et forslag i folketingssalen, som vil sikre alle danskere en fast læge. Begge gange har dit parti – Socialdemokratiet – stemt imod.

Det Konservative Folkeparti har fremlagt en plan, der vil sikre 1.500 flere praktiserende læger – så alle har en familielæge i Danmark. Vi vil konkret øge antallet af pladser på speciallægeuddannelsen i almen medicin, således at der optages 400 speciallægestuderende i perioden 2023-2028. Samtidig vil vi øge antallet af introduktionsstillinger på almen medicin med 150 årligt som en forudsætning for, at lægerne kan søge de nye hoveduddannelsesstillinger. Det vil løse manglen på praktiserende læger ifølge PLO.

Planen indeholder endnu flere elementer og er fuldt finansieret.

Lad os nu komme i gang.

Mvh. Rune Kristensen, folketingskandidat i Sjællands Storkreds for Det Konservative Folkeparti, Ahornvej 6, 4700 Næstved.

Kommentarer