Rødvig

Brandundersøgelse mv. afsluttet

Årsagen til en brand om morgenen lørdag den 16. oktober 2021 på en adresse på Skørpingevej, Skørpinge, Rødvig Stevns, er trods intensive undersøgelser ikke blevet klarlagt.

Ved branden omkom en person, som nu er blevet identificeret som en 64-årig mand fra Polen. Den omkomnes pårørende i Polen er blevet underrettet.

Brandefterforskere fra National Kriminalteknisk Center hos Rigspolitiet, sagkyndige fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut har sammen med efterforskere fra Midt- og Vestsjællands Politi undersøgt brandtomten i et forsøg på at få klarlagt årsagen til branden, der kostede den 64-årige polak livet.

Brandårsagen er ifølge tekniske erklæringer uopklaret, men ud fra brandskaderne formodes branden at kunne være opstået i et område omkring en brændeovn, der blev brugt som varmekilde i boligen.

Den 64-årige er ifølge retsmedicinerne formentlig omkommet som følge af røgforgiftning i forbindelse med branden.

De brandtekniske undersøgelser i anledning af branden og de retsmedicinske undersøgelser af den omkomne har ikke vist tegn på, at der kan være foregået noget strafbart hverken i forbindelse med branden eller forud for den 64-åriges død.

 

Kommentarer