Kultur

Cykelfest på Stevns: PostNord Danmark Rundt’s etape 4 starter i Store Heddinge

PostNord Danmark Rundt 2024 kommer til Stevns. Foto: DCU, Dan Møller

Der er lagt op til fest i Store Heddinge lørdag 17. august hvor fjerde og andensidste etape af cykelløbet PostDanmark Rundt skydes i gang på Nytorv. 

Stevns Kommune har rigtigt gode erfaringer med at lægge asfalt til store danske cykelbegivenheder. Den 17. august kulminerer det, når 4. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Nytorv i Store Heddinge, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

– Jeg glæder mig til at vise Stevns frem for Danmark og resten af cykelverdenen, for vi har så meget at byde på. Feltet og seerne bliver ført rundt i vores verdensarvsdestination, og jeg håber, at såvel ryttere, stevnsboerne og alle andre får en fantastisk oplevelse, siger borgmester Henning Urban Dam Nielsen (S).

PostNord Danmark Rundt er Danmarks største etapeløb, og køres over fem etaper. Løbets fjerde og næstlængste etape starter i Store Heddinge den 17. august klokken 13.30, hvor de kører gennem Lille Heddinge og videre til Rødvig. Herfra kører rytterne ad Korsnæbsvej og ud af Hærvejen, hvor de passerer mange af perlerne langs Stevns Klint: Boesdal Kalkbrud med Stevns Klint Experience, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Højerup og Stevns Fyrcenter. På vej ud af Stevns Kommune passerer rytterne Vallø Slot.

Stor lokal opbakning

PostNord Danmark Rundt starter den 14. august i Holstebro og slutter den 18. august i Bagsværd. PostNord Danmark Rundt er rangeret som et ProSeries løb på UCI’s Europa Tour.

– Når vi kan tiltrække så stor en begivenhed, så skyldes det, at vi gennem flere år ved andre cykelbegivenheder har vist, at Stevns leverer varen i form af flot natur at køre i og ikke mindst den lokale opbakning, der skal til. Jeg er stolt af, at vi er kommet hertil, for det kræver et stærkt samarbejde mellem kommunen og de lokale foreninger, fortæller formand for udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme,  Bjarne Nielsen (V).

– Jeg håber, at mange mennesker vil møde op og bidrage til at skabe en festlig ramme for løbet, hvor vi fejrer både elitesporten, men også den brede foreningskultur, Stevns er kendetegnet ved, som muliggør det, siger han.

PostNord Danmark Rundt 4. etape. Illustration: DCU

Fakta

 • PostNord Danmark Rundt blev kørt første gang i 1985
 • Løbet har haft dansk vinder 13 gange – herunder Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jakob Fuglsang.
 • I 2024 er det 33. gang, der køres PostNord Danmark Rundt
 • Årets løb forløber således:
  14. august – 1. etape: Holstebro-Holstebro, 13,7 km. (Holdløb)
  15. august – 2. etape: Ringkøbing-Vejle, 230 km.
  16. august – 3. etape: Kolding–Haderslev, 178 km.
  17. august – 4. etape: Store Heddinge-Holbæk, 180 km.
  18. august – 5. etape: Roskilde-Bagsværd, 160 km.
 • Stevns Kommune har tidligere været værter for cykelløb som U23 DM, Demin Cup og DM i holdløb.
 • På dagen vil parkeringspladsen bag ved rådhuset blive brugt til holdbiler, servicebiler osv.

Læs mere om løbet her

 

Kommentarer