Land og by

Det vælter ind med strikkede lapper til Ukrainetæpper

Emilie Abildtrup er optaget af at strikke, nu samler hun lapper ind for at støtte flygtningene fra krigen i Ukraine.

Emilie Abildtrup er et helt almindeligt menneske med en god idé. I de første døgn af hendes indsamling af strikkede lapper til støtte for Ukraines børn er det strømmet ind med tilkendegivelser fra hele landet, hvor hver lap udløser en donation til Red Barnet.

Hvad stiller man som helt almindeligt menneske op med sin frustration over krigen i Ukraine?

Emilie Abildtrup fik en god idé og indsamler nu strikkede lapper til tæpper. Hver lap giver en donation på 5 kroner til Red Barnet.

Lapperne syes efterfølgende sammen til tæpper til ukrainske flygtninge i Danmark, og bare på det første døgn af hendes indsamling fik hun over 70 tilkendegivelser fra hele landet, både fra folk der vil indsende blot en enkelt lap og andre der lover op til 75 lapper.

Emilies idé er ligetil: Hvis du strikker eller hækler, så find dine garnrester frem og lav lapper som støtte til Ukraines børn. Emilie har lavet aftaler med virksomheder om donationer til Red Barnet for lapperne, som til sidst bliver syet sammen til tæpper, der gives til ukrainske flygtninge her i landet.

Målet er 2.000 lapper, der vil udløse en samlet donation på op til 10.000 kr. til Red Barnet, og hvis det fortsætter i samme tempo som de første døgn vil målet hurtigt være nået.

Ideen opstod hos Emilie Abildtrup, der er en helt almindelig kvinde med et stort hjerte og en brændende interesse for strikning.

”Jeg har set i fjernsynet, hvordan børn er på flugt fra deres hjemland. Det er forfærdeligt, og jeg har tænkt meget på, hvordan jeg selv kunne gøre bare en lille forskel,” fortæller Emilie Abildtrup, der bor i Kolding.

Emilie strikker meget, og da hun fik øje på sine mange garnrester, fik hun tanken om at aktivere det store netværk af andre strikke- og hækleinteresserede, hun er en del af på Instagram.

”Det er et stort fællesskab, hvor vi inspirerer hinanden. Jeg har omkring 3.000 følgere, og mine opslag når ofte ud til 50.000 mennesker. Jeg håber derfor på, at mit opslag med denne indsamling af strikkede lapper fortsat kan nå langt omkring,” siger Emilie.

Farve, mønster og struktur er underordnet, og Emilie tager imod både lapper på 10 x 10 cm, 20 x 20 cm eller de mange strikkeprøver, som også ligger rundt omkring hos mange strikkere.

”Vi sidder og strikker alligevel, og på denne måde kan man være med til at gøre bare en lille indsats midt i alt det forfærdelige,” siger Emilie.

Du kan følge Emilies initiativ på hendes Instagram-konto @abildtrupknits.

Kommentarer