Kultur

Efterårsferiesjov for børn på Stevns Bibliotekerne

Foto: Stevns Bibliotekerne

Stevns Bibliotekerne åbner dørene, og inviterer alle de mange børn, som har efterårsferie i uge 42, inden for til en fin håndfuld af hyggelige og ganske gratis efterårsaktiviteter. Efterårsprogrammet byder på noget for enhver smag, uanset om du er i kreahumør, har lyst til at høre gode historier eller mere er til en god omgang brætspil.

I Store Heddinge sidder den faste gruppe af brætspillere klar til at tage imod alle børn, der har lyst til at tage et slag Vildkat, Ludo, Sequence eller måske et af de mange andre fede spil, biblioteket har på hjemme på hylderne. Har du lyst til at være med, skal du bare møde op.

Mandag, den 17. oktober, klokken 14-16, Store Heddinge Bibliotek

Lav din egen påklædningsdukke

På Hårlev Bibliotek finder børnebibliotekar Lene en masse gamle bøger og blade frem – og så er det bare om at komme i gang med saksen, og lave din helt egen påklædningsdukke og sørge for pynt og tøj til den. Mød bare op og prøv – og tag gerne en voksen med, så I kan hjælpe hinanden.

Tirsdag, den 18. oktober, klokken 13-15, Hårlev Bibliotek

Lav Halloween-pynt i MakerSpace

Har du også lagt mærke til, at de orange græskar og Halloween-pynten er begyndt at dukke op flere og flere steder? Efterårsferien er det perfekte tidspunkt at gå i gang med at lave dit eget Halloweenpynt, så du er klar, når kalenderen viser den 31. oktober. Skal du være med at lave dit eget græskar af finér, så bare mød op i MakerSpace. Er du under 12 år, skal du tage en voksen med.

Tirsdag, den 18. oktober, klokken 10-16 + lørdag, den 22. oktober, klokken 10-14, Hårlev Bibliotek

Hvem? Hvad? Hvor? – vi laver en historie sammen

Hvis du kan lide at digte historier og tegne, så skal du være med, når børnebibliotekar Ziska holder ’Hvem? Hvad? Hvor?’ i Store Heddinge. Alle børn er med til at digte og tegne en historie, som til sidst bliver samlet til en fin bog, som du kan få lov at låne på biblioteket. Bare mød op, hvis du har lyst til at være med.

Onsdag, den 19. oktober, klokken 10-12, Store Heddinge Bibliotek

Lav din egen bibliotekspose

Har du lyst til, at efterårsferien skal stå i kreativitetens tegn? Så vær med, når bibliotekets frivillige, der til dagligt syr bogposer, sidder klar til at sy sammen med dig. Hvis du har lyst, kan du være med til at sy din egen pose – og hvis det er lidt for svært, får du en pose, som du kan dekorere med bl.a. perler og stoftuscher.

Undervejs er der boller og saftevand. Der er begrænset antal pladser, så du skal hente en gratis billet på www.stevnsbib.dk.

Torsdag, den 20. oktober, klokken 10-12, Store Heddinge Bibliotek + torsdag, den 20. oktober, klokken 13-15 på Hårlev Bibliotek

Bamsedag på biblioteket

Er du mest til en rolig stund, så find din sødeste bamse frem, og tag den med på biblioteket. Børnebibliotekar Ziska læser højt af nogle hyggelige historier og bagefter giver hun saftevand og kage. Dagen er for børn i alderen 4-7 år, og man skal gerne kunne sidde stille og lytte. Der er ingen tilmelding til arrangementet – bare mød op.

Torsdag, den 20. oktober, klokken 10-11, Store Heddinge Bibliotek

Uanset om du er barn eller voksen er du selvfølgelig også altid velkommen til at besøge bibliotekerne i Store Heddinge, Hårlev eller Strøby Egede. Her kan du låne gode bøger, brætspil eller film, som du kan nyde i efterårsferien. Du kan få adgang til biblioteket alle ugens dage mellem 7-22, når du har dit sundhedskort med. Bibliotekernes betjente åbningstider kan du finde på www.stevnsbib.dk under ’Find os’ og ’Åbningstider’.

Kommentarer