Kultur

En Lille Smule Ubehag – en morsom komedie om… prostatakræft

Foto: Montgomery og Creative Zoo

Stevns Teaterforening arrangerer i samarbejde med Prostatakræftforeningen PROPA en teaterforestilling, der sætter fokus på sygdommen. Kræftens Bekæmpelse, Stevns, har givet en donation til nedsættelse af billetprisen.

En Lille Smule Ubehag er en fantastisk historie om noget forfærdeligt. Amerikanske Jeff Metcalf har skrevet et humoristisk og følsomt drama om sin egen transformerende rejse igennem kræften.

”Frank, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i mit ægteskab.

”Vi vil gerne have mange mænd i teatret”, siger Lene Vestergård, forkvinde for teaterforeningen. ”Koner og kærester er meget velkomne, men det er mændene, vi først og fremmest gerne vil have i tale og i teatret.”

Den 55-årige professor Frank Fjordby får konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i tilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patient. Fra angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familie, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben.

Tag med på en gribende rejse i frygt og sårbarhed belagt med et tykt lag komik, der vækker håb.

I Snurretoppens foyer stiller PROPA en udstilling op om foreningens arbejde. Formand for PROPA afd. Østsjælland Niels Bylund taler kort før forestillingen.

Inden forestillingen er der spisning – mest for mænd – på Café Bliss, hvor menuen står på oksemørbrad, ovnbagte kartofler, grøntsager, sovs og frisk salat. Middagen koster 169 kr. og købes sammen med billetten.

Niels Bylund, PROPA, vil være til stede på Cafe Bliss før og efter forestillingen.

Hvor og hvornår

  • Teatret Svalegangen
  • Mandag d. 14. november 2022 kl. 19.30
  • Snurretoppen
  • Billetter på Stevns Teaters hjemmeside www.stevns-teater.dk
  • Medlemmer og ikke-medlemmer: 50 kr.
  • Billet inkl. middag: 219 kr.
  • Middagen foregår på Café Bliss, Algade 27, Store Heddinge fra kl. 17.30

Kommentarer