Kultur

Er Rådhuset en lukket klub?

Foto: Det fortrolige Rum

Det spørgsmål blev diskuteret ivrigt, da publikum mødte skuespillerne efter forestillingen ”Det lukkede Rum”.

Stykket er en satirisk guide til Offentlighedsloven, der har vist sig at være en Mørklægningslov, som i stedet for at sikre os sikre os indblik i de politiske beslutningsprocesser, afskærmer politikerne fra demokratisk kontrol.

Også på Stevns som det fremgik af insiderberetninger fra en håndfuld nuværende og tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Nyvalgte Julie Hoff Sørensen var blevet overrasket over at møde kommunalbestyrelsens lukkede dagsordener og regler om tavshedspligt, stik modsat den åbne aktindsigt hun kendte fra sit arbejde i universitetsverdenen.

Veteranen Sejer Folke henviste til to konkrete og bredt pressedækkede infights, han havde haft med administrationen om påstået brud på tavshedspligt og vanskeligheder med aktindsigt, og opfordrede sine kollegaer til at reflektere over, hvor vigtig offentlighed er for borgernes demokratiske selvbevidsthed.

Andre pegede på den meget større aktindsigt i de svenske og norske offentlighedslove. 

Så den samtale om ny offentlighedslov og åbne kommunale udvalgsmøder, der blev sat i gang i Snurretoppen i aftes, er først lige begyndt!

Kommentarer