Kultur

Finn fortæller historien om rytterskolerne

Rytterskolen, Lille Heddinge Foto: Stevns Bibliotekerne

Stevns Bibliotekerne og historiker Finn Thorshøj inviterer til foredrag om de danske rytterskoler.

I den stevnske landsby Lille Heddinge ligger en af landets bedst bevarede rytterskoler. Den lille gule bygning er opført i 1722, og er blandt de 240 rytterskoler, som kong Frederik den 4. lod opføre mellem 1721 til 1727. Rytterskolerne fungerede som skoler indtil slutningen af 1800-tallet, og i den gule bygning på Ryttervej i Lille

Heddinge kan man stadig finde en skolestue, som den kunne have set ud i slut-1800-tallet.

Men hvorfor hedder det egentlig en rytterskole? Hvorfor blev skolerne oprettet? Hvordan foregik undervisningen for 300 år siden? Alt det, og meget mere fortæller historiker Finn Thorshøj dig om, når han – sammen med Stevns Bibliotekerne – åbner dørene til den gamle skole i Lille Heddinge Rytterskole og inviterer til foredrag. Finn Thorshøj er uddannet historiker, har undervist i historie i mere end 40 år og har altid haft en helt særlig interesse for dansk skolehistorie.

Kom og oplev Finn og stemningen i den gamle skole i foredraget ’Historien om rytterskolerne i Danmark’. Det er den 24. oktober, kl. 19-21, på Rytterskolen i Lille Heddinge. Foredraget er gratis, men kræver billet, som du kan hente på www.stevnsbib.dk eller på Stevns Bibliotekerne i den betjente åbningstid.

Kommentarer