Strøby Egede

Første fossilfri busser kører i Stevns fra 2024

Foto: Movia / Ulrik Jantzen

Fra marts 2024 bliver busruterne: 108, 109 og natbussen 99N drevet med elbusser.

I 2024 bliver det lidt grønnere at køre bus i Stevns. Som led i Movias omstilling til at blive helt fossilfri frem mod 2030 har virksomheden netop annonceret nye aftaler om fossilfri busser i flere danske kommuner – herunder Stevns.

– Omstillingen til elbusser er et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid og derfor glæder jeg mig over, at aftalen er faldet på plads. Vi fortsætter med at opsøge mulighederne for at passe bedre på vores verden, siger borgmester Henning Urban Dam Nielsen.

I 2021 besluttede kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune, at man ville arbejde hen imod en grønnere løsning for den offentlige transport.

’Med omstillingen til elbusser tager vi et vigtigt skridt på vej mod en grønnere offentlig trafik her i Stevns, så vi reducerer belastningen på både miljø og mennesker’, udtaler Flemming Petersen, udvalgsformand for Plan, Miljø og Teknik.

Alle busser drives uden fossile midler inden 2030

Movia udskifter løbende de fossildrevne busser med fossilfri og emmissionsfri busser.

Ved udgangen af 2022 er 39 % af busflåden omstillet til fossilfrihed og senest i 2030 skal hele busflåden drives uden fossile drivmidler.

Fakta om busruterne, som skal drives med elbus i Stevns fra 2024

  • 108 betjener Kystvejen og Strøby
  • 109 betjener Kystvejen, Hårlev og Strøby
  • 99N betjener Hårlev og Rødvig natten til lørdag og natten til søndag

Kommentarer