Hellested

Fortsat elevfremgang på Hellested Friskole

Hellested Friskole har elever fra Rønnede, Karise, Rødvig, Store Heddinge, Hårlev og Køge.

Hellested Friskole startede som en protest i august 2013. Da kommunalpolitikerne besluttede at lukke Hellested Skole, der var en afdeling under Hotherskolen i Hårlev, gjorde byens borgere modstand.

De ville have en lokal skole, som de altid har haft, så de startede Hellested Friskole, som en et-sporet skole fra 0. til 8. klasse. På skolens matrikel er der nu også en vuggestue, en børnehave, en SFO og sidste år sagde skolen farvel til det første hold afgangselever fra 9. klasse.

I starten var hovedparten af leverne fra Hellested og nærmeste omegn. Men nu kommer eleverne fra det meste af Stevns, på den anden side af Karise og sågar helt så langt væk fra som Køge.

På den nylige generalforsamling oplyste bestyrelsesformand Line Busch-Jensen, at der nu er 190 elever indskrevet på friskolen, 49 børn i Børnehuset og 15 børn i den nye vuggestue, der åbnede sidste sommer.

– Vi får hele tiden nye elever, og på flere årgange har vi måttet sige nej til forældre, der gerne ville have deres børn ind på skolen, fordi vi allerede har ramt loftet på 22 elever i klassen. Det giver en ideel klassestørrelse, som vi derfor ikke dispenserer fra. Men eleverne kan komme på venteliste og får tilbudt en plads, hvis den bliver ledig, siger Line Busch-Jensen til Dagbladet og hun fortsætter:

– Vi har i dag elever fra Køge, Rønnede, på den anden side af Karise, Rødvig, Store Heddinge og Hårlev. Men omvendt er der ikke mange børn fra Hellested, som ikke går hos os, så vi bevarer den lokale forankring.

I år skal friskolen sige farvel til 18 afgangselever fra 9. klasse. Men til august starter der 19 nye elever børnehaveklassen.

Kommentarer