Hårlev

Gå gennem ild og vand med danske udsendte

Foto: Udsendt af Danmark

I uge 48 og 49 kan du opleve den interaktive udstilling ’Gennem Ild & Vand’ på Hårlev Bibliotek.

Udstillingen åbnes med besøg og foredrag af to lokale veteraner.

Kom på øvelse med Jægerkorpset, test dig selv i fuld udrustning og vær med til at løse krige, kriser og katastrofer. Lyder det som noget for dig? Så skal du opleve udstillingen ’Gennem Ild & Vand’, som du kan besøge på Hårlev Bibliotek fra den 29. november og to uger frem.

Udstillingsåbning med lokalt besøg Gennem Ild & Vand er en mobil interaktiv formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948. 

Når udstillingen åbner den 29. november, klokken 19, markeres det med besøg og foredrag med personlige fortællinger fra lokalt bosiddende veteraner: 

Den ene er forsvarsanalytiker Hans Peter Michaelsen, som i 2017 var udsendt til Afghanistan, hvor han skulle rådgive den afghanske hær. I sit foredrag fortæller han om, hvordan det er at skulle ’lande’ og arbejde i et helt fremmed samfund og træne et forsvar, der er helt anderledes end det danske. Han kommer desuden til at trække tråde til Talibans nylige magtovertagelse af landet. 

Anden foredragsholder er oversergent Jacob Panton, som har været udsendt til både Kosovo, Irak og Afghanistan. Under sin udsendelse til Afghanistan i 2012, blev han skudt fire gange, ramt af granatsplinter, blødte ud og blev genoplivet. Han fortæller om, hvad det har krævet af ham, at finde tilbage til sig selv efter den voldsomme oplevelse. Derudover kommer han også ind på sit arbejde med andre danske veteraner i foreningen Veteranskytterne.

Fortællinger om danske udsendte Udstillingen Gennem Ild & Vand et projekt i regi af den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed, og sætter fokus på Danmarks internationale missioner fra 1948 og frem til i dag.

Udstillingen kan opleves gratis inden for Hårlev Biblioteks åbningstid – disse kan findes på www.stevnsbib.dk.

Vil du med til udstillingsåbning og foredrag, skal du hente gratis billet på Stevns Bibliotekernes hjemmeside eller bibliotekerne i enten Hårlev, Strøby Egede eller Store Heddinge inden for den betjente åbningstid.

Kommentarer