Debat og politik

Kampen om velfærden

Debatindlæg af John Wennerwald, Regionsrådsmedlem

Så er forhandlingerne om næste års budget for kommunerne skudt i gang. Corona er gledet i baggrunden og vi er næsten tilbage ved ”normal drift” – i hvert fald i forhold til kommunernes økonomi.

Budgetseminarer er i de fleste kommuner afholdt og budgetarbejdet er skudt i gang. Hvad skal prioriteres og hvad skal der være mindre af. Hvilke områder skal have et ekstra løft; Er det børn, unge, ældre, kultur eller idræt, som skal have mere fokus og bedre økonomiske vilkår i 2022?

Pengene kan kun bruges en gang og der er kun de penge, som er tilstede. Så hvis noget skal have et løft, så er der andet som skal holde for.
Det er uklart, hvad det ender med, men sikkert er det, at Socialdemokraterne kæmper for at udnytte alle muligheder og løfte velfærden.

Forbedringer af ældreplejen, skoler og daginstitutioner er områder, som der naturligt kæmpes for i alle kommuner. Der er også mulighed for at spare pengene og bruge noget mere til anlæg af f.eks. idrætsfaciliteter.

Interesserne fra de enkelte byrådsmedlemmer er forskellige, men i sidste ende er vi alle i samme båd og ønsker det bedste for vores naboer og borgere.

Udgangspunktet er godt til at sikre en endnu bedre velfærd. Spørgsmålet er så, om flertallet er til det i de lokale byråd.

Socialdemokraterne vil stensikkert gøre hvad de kan, for at udvikle og løfte kvaliteten.

Kommentarer