Kultur og events

Kom helt sikkert tæt på pandemier

Historisk set har menneskeheden gennemlevet voldsomme epidemier og pandemier, som har resulteret i store omvæltninger og millioner af dødsfald. Foto: ofn.au.dk

Strøby Egede Bibliotek inviterer inden for til foredrag om pandemier gennem de seneste 200 år.

Mens vi stadig er ved at overvinde Covid-19-pandemien, er forskere verden over i fuld sving med at komme på forkant med de næste store pandemier. Det sker blandt andet ved at se og blive klogere på de voldsomme epidemier og pandemier, der har præget vores historie gennem århundreder.

26. oktober er der en unik mulighed for at komme helt tæt på historien og forskningen, når Strøby Egede Bibliotek livestreamer et foredrag med professor i folkesundhed Lone Simonsen direkte fra Aarhus Universitet.

Den anerkendte forsker fra RUC har en fortid epidemiolog i USA’s Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og National Institutes of Health (NIH), og er under den aktuelle pandemi blevet kendt i medierne som ”Corona-Lone”. Hun modtog i foråret Uddannelses- og Forskningsministeriets Forskningskommunikationspris for sin letforståelige og jordnære måde at kommunikere forskning og viden på.

– Det er altså både en stor faglighed og personlighed, der øser ud af sin viden, men også et menneske, som virkelig formår at gøre det forståeligt for alle os, der gerne vil være lidt klogere på pandemier, fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann.

Foredraget på Strøby Egede Bibliotek finder sted 26. oktober fra kl. 18.45 til 21.00. Arrangementet er gratis, men kræver billet, der kan bestilles på stevnsbib.dk/arrangementer

Kommentarer