Hårlev

Kom ind i cellernes spændende verden

Foto: Aarhus Universitet

Stevns Bibliotekerne inviterer til foredrag om den nyeste forskning inden for saltbalance på celleniveau og de potentieller farer, der følger med, når balancen påvirkes.

Salt har haft en helt særlig plads i menneskets historie og udvikling, og indgår i dag som en af de mest naturlige ingredienser i vores liv. Helt ned på celleniveau, hvor vi er afhængige af det.

Alligevel kan forskning fortsat afsløre nye spændende indsigter i salts positive og negative betydning i vores krop.

Den 23. november sætter lektor i molekylærbiologi Hanne Poulsen fokus på den ”natrium-kaliumpumpe”, som vi har i cellerne og hvor den nye forskning har afsløret, hvordan balancen her kan medføre sjældne sygdomme. 

Det sker på et gratis foredrag, der livestreames fra Søauditorierne ved Aarhus Universitet og kan følges direkte på Hårlev Bibliotek.

”Natrium-kaliumpumpen” i cellerne blev første gang beskrevet af den aarhusianske forsker Jens Christian Skou i 1957. I 1997 førte opdagelsen til at han modtog en Nobelpris i kemi.

Det livestreamede foredrag ’Vores cellers saltbalance’ kan opleves på Hårlev Bibliotek den 23. november fra kl. 18.45 til 21.00. Arrangementet er gratis, men kræver billet, der kan bestilles på www.stevnsbib.dk.

Kommentarer