Kultur

Kunstnergruppen PRO udstiller på Kulturloftet

Skulptør Henriette Lorentz er blandt udstillerne på Kulturloftet. Pressefoto

Kulturloftet i Store Heddinge er klar med næste udstilling, som denne gang er med Kunstnersammenslutningen PRO, der kan opleves på galleriet fra lørdag 16. marts.

Kunstnersammenslutningen PRO har eksisteret i 62 år med skiftende kunstnere. Gennem årene har PRO fungeret som springbræt for flere kunstnere til noget større og betegnes derfor nogle gange som en ‘gennemtrækssammenslutning’. 

Fra starten udstillede kunstnersammenslutningen på Charlottenborg, men efter udstillingsbygningen i 2006 skiftede navn til Kunsthal Charlottenborg, har gruppen været henvist til at udstille forskellige steder i landet. 

Det har gjort det mere besværligt for gruppen, men måske også haft sine fordele ved at blive præsenteret for et bredere publikum. 

I forbindelse med 50-års jubilæet i 2012 skrev Gunnar Bay følgende: 

”Har kunstnersammenslutninger så nogen værdi i dag og i fremtiden? Har PRO nogen fremtid?  

Årene siden 2006 har været slidsomme, med mange nedture, med megen tomgang, men stadig med  en indædt tro på, at kunstnersammenslutninger har en berettigelse i dansk kunst liv, og ikke mindst at kunstnersammenslutningen PRO har en vægtig kunstnerisk ballast, der gør at fremtiden er  lysere end den har været længe.” 

Der er nu gået yderligere 14 år, og udstillingen på Kulturloftet vil være et bevis på, at kunstnersam menslutningen PRO fortsat er levedygtig og har sin berettigelse, lyder meldingen fra arrangørerne.  

Udstillingen åbnes med fernisering lørdag 16. marts klokken 11 til 12.30, hvor flere af kunstnerne vil være til stede.

Herefter kan udstillingen ses i galleriet på første sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2 i Store Heddinge åbningstid indtil den 13. april 2024 på følgende åbningsdage:

  • Mandag klokken 14.00 – 17.30 
  • Tirsdag klokken 10.00 – 16.00 
  • Torsdag klokken 14.00 – 18.00 
  • Fredag og lørdag klokken 10.00 – 13.00 

 

Kommentarer